Wednesday, May 1, 2013

Art Class @ Peekaboo Academy

sebelum ni mama ade citer yg kitaorg hantar kyra pg trial class dekat peekaboo...masa art class dia ok..maybe sebab mama teman.. 2nd class cooking class..mama tgu kejap dia perasan mama takde terus menangis..teacher dia cal tp mama tk pick up sbb tertinggal dlm kereta..mama minta papa amikkn hp kt kereta takut la kn incase kyra menangis..skali tgk 3miskol..kitaorg pegi la tgk sbb teacher dia ckp kyra menangis..so discuss dgn teacher dia tkpelah cooking class tu gantikn dgn art class..sbb dia nk dgn teacher syafinaz..lgpn nk minta dia masuk blk cooking class dh 20min byk dh tertinggal..rugi tau tk amik sbb add hoc class tuk cooking rm80..pagi tu plak yg no 2 masterchef season 1..felix.. dance class pn dia tknk..smpi owner tu dtg bincang dgn mama mcm mana nk dtg next class ke ape..papa kata kyra taknak sebab tkde kawan..dia plak nk art class je..so tnya owner tu klu gantikn dance dgn art blh ke tak kn..nasib baik la blh..

sempat bape min je dia belajar masak..

kali ke 3 kyra dh mula ok..ckp kt dia mama,papa pegi jln2 tesco kakak bljr dgn cikgu syafinaz..2jam tu mmg tkde la kes cikgu telefon ckp dia nangis..so dh nmpk perubahan dia..confident level dia dh tinggi skt..salah satu sebab kitaorg htr dia join class kt peekaboo sbb nk biasakn dia dengan suasana pembelajaran..nak biasakn dia awal2 sbb taun dpn dia dh sekolah kn..abis class tu papa continue lagi 4month means 16 class lg..ikutkn 3bln je tp dpt free 1 bln..sementara kyra pegi class bawala cik kenit kami jln2 kt the curve main car,shopping..nasib la si kyra tk mrh..

 dah biasa dgn suasana kelas
 
nape mama pilih peekaboo academy sbbnya situ je yg ade ari ahad..dkt saujana utama setiap ari sabtu..sabtu sah2 la papa keja kn..ahad mama dh minta papa half day je..plus cikgu2 mcm mesra dgn anak2 yg belajar kt situ..parents pn blh tunggu kat situ..mulanya papa ckp la nti dah tk blh g mana2..asik jalan2 kt area mutiara damansara je lah..tp mengenangkan ank dia tu nampak seronok dia ikutkn la juga..ala kelas kyra pn just 2 hours je..lepas tu blh la tayar golek kt mana2 kn..

1st class

2nd class

3rd class

4th class

beli drawing album tuk kyra simpan semua lukisan yg dia belajar


3 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bagus ada skol mcm ni..bdk2 sonok smbl belaja dpt kwn..kt area rmh kami xde arr kelas2 gini..klu ada dah lama mskkn kyra. Tp syukur jgk sb 2 yrs kami dah htr kyra ke playshool utk art class cuma xde cooking la :D

With Julia said...

Sungguh mengujakan bila tgk lukiasan anak mcm nih dear...kyra really good!

ashra said...

Hi eja..
haaa..kan kan..tak perlu risau..tengok tu,kyra da mula seronok and built up confidence nya..

teruskan bagi sokongan k?banyakkan pujian..hehe..