Wednesday, May 15, 2013

Happy Birthday Kakak Yaya

tahun ni mama tak buat party pn utk kakak..walaupn tak buat party utk kyra..mama papa still tempahkn kek tuk dia..jumaat mlm tu dlm pkl 11lbh mama minta papa bawak budak2 naik bilik..kononnya nak ajak tido.mama plak smbg kemas umah..masa budak2 kt atas mmg papa tk kasi turun bwh..macam2 cara papa buat supaya ank2 tk turun bawah..nasib dlm bilik mmg ade dvd player pasangla cd Hi5..mama terkejar2 deco suma ni sebab takut juga la kn ddk sorang2 kat bawah..demi nk seprisekan kakak, mama sggp tau ddk bawah sorang2..dia mmg tk tau pn bila birthday dia..dia igt dah lepas time potong kek kat kuantan aritu


esokkan arinya papa pegi kejap sbb tau budak2 ni mmg bangun lewat..pg tu sebab skype dgn mama natt yg jauh di sydney siap nyanyi lagu happy birthday.tk blh sembang lama2 sbb nk siapkn kyra dgn fiyya..minta papa siapkn beg sbb nak keluar lepas tu..ank2 dkt papa kt dlm bilik sementara mama trn bawah siapkn ape yg patut..bila dah siap buat2 la isyarat kt papa suh trn..



birthday girl siap posing lg kt tangga pastu pelik nape ade belon2 suma kn siap dgn kek..tnya arini besday kakak ke mama?masa tu muka dh terpancar kegembiraan..dgn kek barbie kn..agaknya dia tk sangka ade juga mcm besday adik aritu..bukan tknk buat tp dia dh request nak pg legoland,hello kitty kn..walaupn hanya kecil2an tp dah nampak dia gembira..dlm kereta asik ckp mama kakak seronok sgt arini.terima kasih papa,mama..




taun ni papa adiahkan basikal dekat kakak..mula2 dia request motor..papa tak layan sebab kereta pn tersadai dlm bilik..mama adiahkan set pony dekat dia..tak nak kasi si adik pandang je kakak buka adiah papa mama adiahkn juga toy kt adik..sbb time adik dl, kakak pn dpt..so kenala adil kan..penat posing2 suma kitaorg kluar tuk celebrate kt luar plak..sblm tu pegi tg malim kejap tempah bj kt kedai kakak papa..








Lepas pegi ke Tg Malim, destinasi seterusnya pegi Paradigm..mmg dh janji nk jupe Ibu Farah dan Mummy Lina tp keja diaorg lmbt abis.budak2 dh merengek lapar tnya kakak nk mkn ape, Chillis..papa ikutkn je request besday girl..papa mcm biasa la order ape yg dia suka mkn kt situ..tnya pekeja chilis ade tk kek kecil.diaorg tnya tuk birthday ke..bila mama ckp a'aa besday ank..ok puan,kami mmg ade provide brownies tuk birthday..mama ok je la kn..igt diaorg kasi lepas kitaorg abis mkn..rupanya smbl2 layan budak2 ni tup2 4org pekerja chillis dtg bawa brownies smbl nyanyi lagu Happy Birthday,kakak mmg terkejut cmpr takut..smpi mama yg kena tiup lilin..2kejutan utk kakak dlm masa sehari..





Buat kakak, Selamat Hari Lahir sayang..mama doakn kakak sentiasa sihat,menjadi ank yg baik,taat dan mendengar kata papa mama,menjadi ank yg solehah,kakak yg baik kepada adik2,sentiasa berada dibawah lindungan Allah dan para Malaikat..tiada ape yg lebih mengembirakan mama selain melihat kakak sentiasa gembira..insyaAllah papa mama akan sentiasa buat yg terbaik tuk kakak dgn adik..kasih sayang kami tetap sm utk awak dgn adik.


9 comments:

shark said...

best nyer dpt besikal baru :)

Ros Anis Rusli said...

tema cun!

With Julia said...

wahhhh best yer...pandai mama kyra deco happy beday utk anak tersayang...nk tiru nk tiru hahha

Mama Damia said...

shark : alhamdulillah ade rezeki lebih tuk dia

Mama Damia said...

ros : dia minat barbie dgn princess harus mama cantumkn je.hihi

Mama Damia said...

julia: nak tiru blh je..tp jgn amik barbie nti sian QI...hihi

ashra said...

happy birthday kyra..
jadi anak solehah ya..

wah..eja lagi rajin,deco2..kita simple je....

bestnye kyra dapat beskal..kalau satu taman,leh main dgn aleesya kan..

Mama Damia said...

ASHRA:tq dear..jom aleesya pindah sini..aleesya lg best dpt scooter...

Mama Damia said...

ASHRA:tq dear..jom aleesya pindah sini..aleesya lg best dpt scooter...