Friday, May 17, 2013

Hari Ibu

macam lambat je nk citer pasal ari ibu..sejak bergelar ibu ni mama tumpang celebrate dgn birthday kyra je..kiranya ni taun ke 4 mama smbt ari ibu..kyra lahir selapas ari ibu..time tu mama dah check in kt hotel hospital..so ari ibu baru ni takde la sambut sgt..plus sehari sblm tu dah pegi makan2 sempena besday kyra kn..kebetulan aritu kyra ade class..

tahun ni buat ptama kali mama dpt kad dr kyra..excited la juga sbb tgk kwn2 mama post kt instagram dgn fb anak2 diaorg kasi kad..tak sangka mama pn dapat..yelah kyra kn tak pegi sekolah..kebetulan plak ari dia pegi tu cikgu dia ajar buat kad.



lepas kyra abis kelas sempat la lunch dgn farah sekeluarga..lepas mkn2 berpecah sbb farah parking dkt tesco..kitaorg kat the curve..papa ade la offer nak ape2 tak..mama msk kt charles n keith tp takde yg menarik dimata lgpn mmg keadaan mama time tu penat sgt..msk victoria's secret..mood nak memilih mmg takde..then ajak papa blk umah..tkde maknanya nak merayap kt the curve tu bila mood dh ke laut..mama ckp kt papa nk cari kt johor nanti..

nak jdkn citer cik tinting rosakkan fon mama..resah gelisah la kan fon takde..bagi mama biarla pakai fon biasa je janji blh buat cal..mama sejak2 kes jiran kena samun tu mmg pastikn fon sentiasa ade dkt2 mama.. mulanya papa suruh je mama pki fon kyra..maunya kyra nak kasi..nak tak nak mmg kena beli satu tuk mama..kyra ni satu je peel dia..walaupn dah ade tab dgn fon sendiri tetap suka main fon or tab papa mama..tu yg kekdg buat mama geram dgn dia..

ari rabu papa ajak p the store sg buluh..mama cakap taknak la yg canggih2,mahal2 cukup la yg boleh buat cal,msg or kekdg blh online..sbb mama online fb,whatsapp,insta suma kat tab..laptop ptg2 je br on..pilih punya pilih mama amik sony xperia P..sbb built in dia 16gb dan camera dia 8megapixel..mama lebih suka sony dr samsung sbb camera dia cntk...compact mama pn amik sony..dalam kereta cik tinting siap perli "sukala tu dapat fon baru"..esoknya ajak buat sistem barter mama amik fon dia..dia amik fon mama..haha budak tu mmg.padahal fon dia pn ade whatsapp,insta,game,lagu..


terima kasih papa atas adiah ni..kira adiah ari ibu la ni..time birthday adik, papa adiahkan samsung galaxy tab..time birthday kakak, papa adiahkn hp ..agak2 time birthday papa mama dpt juga tk adiah..haha..
 

4 comments:

ashra said...

selamat hari ibu,eja..
wahh bestnyeee...dapat hp baru..
yay!

Adlin Mohamad said...

kita ada apa dgn hari ibu ..xde apa2 huhuhu xpe la bahagia jadi mak dah cukup ...

Mama Damia said...

ashra:selamat ari ibu ashra..rezeki terpijak ash..hihihi

Mama Damia said...

adlin:ikutkn eja mls nk bganti2 fon ni tp si kyra plak blh rosakkn nak plak time2 ari ibu kan..so asben ckp adiah ari ibu jelaha