Monday, May 27, 2013

Cuti-cuti Malaysia Part 3 ( Hello Kitty Town )

pagi-pagi lagi kyra dah bangun ari isnin tu..excited nak pegi tengok hello kitty..kebetulan pagi tu ujan so lari la sikit plan kami..nasib baik la dr Tune Hotel ke Pearl Harbour tu dlm 20min..kitaorg sampai dekat2 12.30pm..masa tanya orang kat kaunter ticket tu terus org tu suh kami naik ke tingkat 2 sbb barney show nak start..time kitaorg sampai tu show baru nak start..adik dah tunjuk2 arney,arney..dia mmg peminat setia barney..kakak minat tapi ketakutan dia mengatasi minat dia..kyra takut maskot..ape jenis maskot mmg dia takut..nak jadi citer dia siap duduk belakang papa sbb takut ke barney walhal barney tu atas stage..time show barney tu mmg best sampai mama sendiri rasa tak puas 30min tu..dengan penari tu sporting ajak anak2 kecil menari sama..abis je show bawa anak2 tgk umah barney yg selama ni diaorg tengok dkt dvd je kan..kasi diaorg main2 kat situ. barney akan muncul 2kali bila weekend or cuti sekolah..weekdays cuma sekali shj



Lepas puas main kat umah barney kitaorg turun ke level 1 sedang elok kami sampai hello kitty ade..utk sesi bergambar..mama cpt2 beratur..ckp ke papa dukung kyra..sedang elok time mama nak bergambar si kyra blh lari..sudahnya mama je lah yg bergambar dgn adik..kami masuk plak uma hello kitty..sape peminat hello kitty mesti meroyan dalam tu sebab sumanya berkonsepkan hello kitty..sampai bath tub pn bentuk hello kitty..







snap2 gambar dalam tu kejap then kitaorg pegi ke tempat buat aksesori dgn pakai costume hello kitty,melody..dekat hello kitty town ni diaorg akan kasi satu kad means satu kad tu blh masuk sekali je stiap bahagian..so uols kenala posing abis2 kan dalam uma hello kitty dan wonder black..masa kat aksesori tu just buat rantai je..pasang loket then blh bawa balik..kami dpt 3 rantai sebab 3 kad..dah siap kami pegi ke bahagian costume..kyra request nak pki costume hello kitty..mama tanya la utk fiyya ade tak..besar gila tuk dia..sampai mama papa dah gelak2..fotographer tu pn dh sengih2 tgk adik..sebab dua2 muka cam terpaksa pakai costume




kerja kitaorg aritu asik turun naik turun naik.sebab nak jupe2 semua maskot..lepas kluar dr pki costume kitaorg naik atas plak sebab ade ballerina..blh belajar menari dgn ballerina..sampai2 dah penuh kids..siap bertutu dgn headband..kakak dgn adik pakai..adik je yg berani kakak ya ampun belum ballerina keluar dia dah berkepit dgn papa..geram tau..dia yg beria2 nak pegi siap pesan kt adik jangan takut..alih2 dia yg takut..siap sorok balik tiang tau...time ballerina ajar menari fiyya tak pegi..takut juga..tapi time bergambar fiyya ok..siap usik2 ballerina..time bergambar ber4 kakak dh meronta tak nak..mama ckp ke papa pegang dia kuat2..zalim kan bunyinya..tapi taknak nanti gambar dia takde..rugila kan

see menyorok belakang tiang..


sementara tunggu thomas show kitaorg naik tingkat 3 situ banyak game tuk budak..ade train,helicopter,ferris wheel,pastu game yg kyra naik kt legoland tu..mama tak tau sgt nama game tu..time tu fiyya dah meragam..mengantuk sgt..dah pukul 2.30 kitaorg cepat2 turun ke level 2..tunggu thomas keluar..tengah2 tengok show fiyya blh tertido..sian ke dia..lepas abis show masuk plak ke tempat pingu..situ pn ade game tuk budak2 main..ala mcm kat jusco suma tu..tapi yg ni tak yah masuk token..free je.puas juga la kyra main..dah agak2 lama kt situ kitaorg turun level 1 plak



bawa kyra masuk cookies studio dengan nail saloon..sementara papa plak jaga fiyya tido kat luar..setiap tempat tak blh bawa masuk stroller ye..kena letak kat luar..blh pakai stroller tapi masuk ke dalam studio suma stroller kena tinggal luar..time kt cookies studio kyra belajar kalerkan biskut hello kitty..then kena makan..tgh2 kt nail saloon dengar pengumuman akan ade hello kitty show..cepat2 mama siapkn kuku kyra..tu pn sebelah tangan je..happening sangat show tu..siap ajak anak2 menari kebetulan time tu ade rombongan budak sekolah kan..kyra time tu dah berani sikit sebab weols terangkn dalam tu orang macam papa,mama,kakak..bukan barney,thomas betul..siap babai2 hello kitty tapi nak pegang takut lg..



 lepas tu kami naik atas balik sebab pingu ade untuk bergambar..sementara tunggu pingu kitaorg main lagi kt tempat pingu tu..sebab sebelum tu adik tido kan..kakak siap menjerit2 nampak pingu keluar..berkejar la juga..pingu, pingu jeritnya..bila bergambar then papa letak dia kat sebelah menjerit juga bkn jerit suka tapi jerit takut..haha..ade 2 tempat kami tak sempat msk wonder black dgn bob n the builder..one day akan repeat lg sebab mama sendiri tak puas ..dan kami seronok dapat bawa anak2 jupe watak2 kartun yg biasa diaorg tengok kt tv or cd..


sebelum balik bawa anak2 pegi kedai cenderamata...mmg rambang mata la anak2..fiyya dia amik satu barang..jupe satu barang dia letak blk barang sebelumnya..kyra pilih itu pilih ini dia minta patung ballerina..mama belikan juga tshirt ballerina..fiyya mama amik patung ballerina juga sebab tkt diaorg berebut kan..then belikan set aksesori hello kitty sebab kakak dah ade set aksesori yg mama natt dia kasi..barang2 dalam tu mmg blh tahan la mahalnya..mama mula2 nak amik sling bag hk ke kyra rm99.90 letak balik mengenangkan nanti budak tu letak merata or rosak ke nangis la mama..kitaorg sempat la juga beli gambar sbgi kenangan..3pcs rm70..kalau satu rm30..fridge magnet hk mama tk jupe..frust gila bila tanya dah abis stok..


tips dari mama la kan

  1. jgn pegi time cuti sekolah mesti crowded gila..sebabnya time kami tu pn ramai parents yg dtg bawa anak2 diaorg..blm campur dgn rombongan sekolah
  2. bawa duit banyak ye..hihi
  3. makanan kami tak tau harga sebab dh mkn siap2 sblm pegi sana..plus bawa air untuk budak2 ni
  4. ni jadual maskot ye time kami pergi aritu..time melody kami tak sempat jupe sebab tak tau..
  • 12.30 barney show
  • 1.00pm sesi bergambar dgn hello kitty
  • 1.30pm ballerina 
  • 2.00pm melody
  • 2.30pm thomas
  • 4.00pm hello kitty show
  • 4.30pm sesi bergambar dgn pingu

5 comments:

With Julia said...

weeeeeee semua best2...kyra and fiyya sure seronok...tggu Qi dah besar cm anak akak baru leh pi...aah ju pun suka melancong time bukan cuti sekolah....senang dan tenang jek melancong heheh

erna said...

seronoknya...teringin la pula nak pergi sana. insyaAllah 1day akan ke sana. TQ ye sharing info :)

Mama Damia said...

julia:jgn kata ank2..mama dia pn seronok pg aritu..nanti nk repeat lg..

Mama Damia said...

erna:wc dear..eja pn nk pegi lg sbb tk puas pegi aritu

ashra said...

Bestkan...hello kitty da gi..tapi little big club belum gi lagi... :)