Tuesday, May 7, 2013

Balik kuantan sempena PRU 13

kitaorg balik kuantan ari jumaat..patutnya gerak lepas jumaat tp papa plak tak settle keja..pastu menunggu papa servis kereta..cik tinting dh bising sebab lambat..minah tu excited sbb nak balik uma wan..papa balik je mandi2..sempat singgah manjaku happy kt sungai buluh sbb nak beli barang budak2 ni..nasib baik la jalan tak jem sgt kecuali kat kepong..maybe time tu org balik keja kot..si kyra request nak mkn mcd..so singgah dl mkn mcd..papa mmg bawa slow la sbbnya kitaorg gerak pkl 6.30 smpi kuantan pkl 12 lbh..dari sungai buluh smpi la ke maran ujan lebat gila..nasib baik la papa sempat tukar tayar kereta sblm gerak..anak2 mmg ketakutan la..lg2 kyra yg ddk kt seat belakang..


mcm biasa si fiyya akan buat perangai taknak kt orang..dia nak main tapi nak kena ade papa,mama..kakak sah2 tak hirau kt dia dah sbb dah ade ramai yg melayan dia.selalunya cik kenit mama sng nak tido tp dah bising2 kan ssh gila dia nak tdo..terpaksa papa bawa dia pegi pantai dekat area uma parents mama..kemain excited budak tecit tu..bkn tk penah bawa ke pantai..time tu bukan dia faham ape pn kn..kali ni dah bijak skt..sampai tak nak balik umah..tu pn mama call suh balik sebab nak ajak keluar


lepas mkn tengahari kitaorg keluar jap..pegi htr seluar skinny yg kawan mama order then pegi ecm..sj je pusing2 survey bj raya budak2..sempat grab 2 tshirt tuk baby harraz..time tu plak ade show sempena pru 13..anjuran BN la..dpt la 3 lai baju..mama smpt la bgambar dgn AG Hot FM..sesekali mengedik..lepas kluar ECM kitaorg terus ke Secret Recipe...mmg dah plan nk beli kek kasi kyra celebrate dgn cousin2 dia..biarpun besday dia sabtu ni..mama beli kek febret diaorg 2 beradik..coklat indulgence...



tapi kan yg mama excited sgt nak balik ke ktn msti la nak jupe familys kan lagi2 baby harraz yg lahir 26 April baru ni..excited dapat anak sedara baru..lagi2 baby boy..kes teringin nak baby boy kan..nasib la ari sabtu tu baby harraz dgn adik mama blh discaj dr wad..klu tak terpaksa la pegi hospital tgk diaorg...tak puas spend time dgn family..sbb balik kali ni macam sekejap je..slunya 3,4 malam..kali ni cuma 2malam je..nanti majlis harraz, mak ndak blk lg ye..


3 comments:

With Julia said...

Sukaaa tgk damia pakai skirt kembang so sweet...happy birthday dear :) kek tuh nampak sedap sgt hehe

Mama Damia said...

autie julia: kek tu mmg sedap..licin..hehe

mimi said...

hi..jom follow blog sy..baru berjinak2 dunia blog
http://syamimimot.blogspot.com/
salam kenal :)