Thursday, May 23, 2013

Cuti-cuti Malaysia Part 2 ( Legoland)


dalam pukul 10 kitaorg check out dr Naza..singgah pegi tesco sebab mak anak 2 ni tertinggal pampers fiyya.huhu..dalam kereta kami decide nak pegi Legoland dl baru check in hotel..kami sampai dalam pukul 2..cuaca mmg panas terik time tu..anak2 dah meragam sbb tak tahan panas.tiket awal2 kitaorg dah beli masa matta fair bulan 3 lepas..so save la sikit kat tiket..
tapi sedikit frust la sbb ade games yg kyra tak lepas..fiyya lagi la satu pn tak blh main..tak cukup inci..sape2 yg plan nk bawa anak pegi legoland make sure tinggi diaorg 100cm..kalau tak korang just dtg tengok2 je la..kira cam tak bebaloi la kan..cam fiyya ok lagi la kn free..cm kyra byr dlm rm80 rsnya..



kyra mula2 masuk je dh moody sebabnya kena jalan jauh dgn panas terik..suruh bergambar pun taknak..alih2 papa paksa dia main game air..dari sekali 2kali dia naik..dah nampak mood dia ok sikit..adik pakat tengok je dari jauh..tak tahan panas kami masuk main lego dalam bangunan..kira kasi anak2 kena aircond..sementara tunggu mummy arin sampai...budak2 ni seronok la kan sebab dapat main lego..jgn ke anaknya bapaknya pn tumpang main sama..hihi


tak lama lepas tu mummy arin pn sampai...so diaorg la jd pemandu pelancong kami..kata dah 4x pergi legoland kan..maklumla uma sekankang kera dr legoland..hihi..mumy arin bawa kitaorg naik keretapi, main aeroplane, naik tower then main game yg ala2 genting tu..kyra nak sgt naik so mama la kena temankan..kyra relaks je mama je cuak tambah gayat..kyra mmg jenis tak takut tinggi..kyra takut satu je nti mama cite ye..kiranya kitaorg tak lama dlm tu..around 6pm kitaorg dah keluar dari legoland..anak2 pn meragam je kan..


kat dalam legoland tu ade juga permainan air..syok gila tengok..tapi nak kena beli baju ujan la..sebab klu tk pakai memang uols akan basah lencun..ramai yg main game tu maybe sebab nak sejukkan badan..selain dr games yg kitaorg main..ade la juga game bomba station,driving school, train, house riding, tower legoland,.ala2 tower taming sari pun ye juga..mmg byk kat dlm  tapi ade yg kyra tak cukup inci..lagipn weols kesuntukan masa nk pusing suma tu..




kalau uols datang pastikan bawa duit banyak2 ye..sebab harga makanan dalam tu memang mahal gila..harga burger dgn air rm22..french fries,nugget dgn air ribena kotak tu rm15..asam laksa rm9.90 air milo rm5.50 air botol pn rm5.50, air mineral kecil rm2.50 nak tak nak memang kena beli la kan sebab time kami pegi tu cuaca panas..tu baru makanan..blh campur cenderahati..baju legoland bodoh2 tu pn rm59.90 ok mama tak beli pun..sebab mcm tk berbaloi..mama beli satu je fridge magnet..rm24.95 mmg pejam mata je masa beli tu sebab nak buat kenangan kan..keychain mama tk beli sebab kebykn keychain lego..kyra sempat pau papa toys lego..dlm tu mmg byk jual mainan lego..kata legoland kan..




2 comments:

With Julia said...

waaa best yer pi legoland kak eja...kyra moody sbb panas ye...hehhe fisya ok je ek mood dia...best yer...tp bab makanan dia masyaAllah mahal bebenor...kalo bawak bekal leh masuk ke ek ehhehhe :)

~ NANA ~ said...

alooo ciannya dia panas...hehe

teringin gak nk pegi legoland, tapi tunggu ayish besar sket la...hihi