Friday, May 31, 2013

Pre Shopping Raya

raya lambat lg tapi mama dah start beli sikit2 tuk raya..nanti taklah terasa sgt..lagipn sekarang ni tengah sales kan..at least bila dkt raya tkde la kita perlu bersesak2 mcm ikan sardin,,dl anak sorg ok lagi mama sbb sementara mama soping papa pegang kyra..skrg ni ank dah 2 pegi mana2 sorang satu pegang..

anak dah 2 budget mmg kena berganda la kan..lagi plak besenya lepas raya papa bawa pg bercuti..dlm semgu baju budak2 ni dh dpt 4psg sorg..campur yg dah mama beli sblm ni kakak 5lai adik 6lai..papa kata raya lg 2bln tp soping macam lg sbln nak raya..haha..ntah2 dh pakai dl baju tu..itupn ade baju yg taun lepas beli konon nk pki ry..tak pakai2 pn sebabnya besar..2psg kot..tau dek papa mmg bising la dia..

tapi papa walaupn dia kata lambat lg dia still bawa mama soping baju2 ank2 dara tu sbb dia tau time puasa nanti msti dia sibuk dgn siapkan kabinet.maklumla kan nak raya ni besenya ramai yg minta buatkn cabinet uma diaorg..












 yg merah ni nk pki g weding sabtu then terus simpan..kes mama mls nk cari bj lain tuk pg weding cousing kyra fiyya




4 comments:

Siti Haslinda Sadiken said...

lin pun tgh dok membeli sket2..dpt 1-2 pasang..cari lg 1-2 pasang,lelama nk raya x dek la bz lg

ashra said...

samalah kita
aritu g sopping kasut budak2 ni ha
sng,nti raya x la pening.dgn puasa lg ka

wah.cntik2 bj ank dara eja

Mama Damia said...

Haslinda: a,aa eja pn cari skt2..sementara tgh sales kn.nti posa tkde la kalut sgt

Mama Damia said...

Ashra: kasut eja tk cr sgt..fiyya ade 3psg org kasi aritu..tulah pose nti nk mcari tk larat la nk handle 2org sekali..