Thursday, May 30, 2013

like mother like doter

kakak mmg boleh dikatakan anak mama..suka shopping..kalau ape yang dia nak tak dpt selagi tu kena cari..mcm tu la juga mama..sebenarnya tak terfikir pn nak beli kasut dia..tapi ade wedding anak sedara papa so nak tak nak kena beli satu..kasut yg sedia ade jenis pyh nk buka n pakai..nanti pyh plak kyra nak main2 dgn anak sedara dia..

pegi jusco rawang ape yg dia nak takde size..so smlm papa bawa pegi jusco bukit tinggi..dalam tu jusco mmg tkde choice lgsg tu sedang2 kyra..pusing satu jusco bukit tinggi..situ dah la tk banyak sgt kdai kasut utk budak kan..masuk bata..dia tk pilih langsung.."taknk tak lawa..nak barbie" cuba kalau mama msti papa dah buat muka tau..muka penat ajak balik..demi anak dara dia tu tak merungut pn..masuk santa pn sama..alih2 masuk clarks..mama pilih yg lain taknk..nk juga yg dia berkenan..pekeja clarks dah senyum2 dgn aksi kyra..


kalau baju yg dia berkenan selagi papa tak kata ok..selagi tu dia pilih2..papa kata dah la dgn mama ,papa pening kepala ikut mama soping..ni dgn anak bertambah pening...yg mama sakit ati..dah la berpusing cari barang dia..bila time mama plak.'.papa,jom balik..kakak penat la'. geram gila..lagi satu bila mama nk soping "abis la papa..botakla kepala papa" kalau time dia..mana ade botak lg. .tnya kakak nak soping..laju je jawab "nak!!!!" tu br sorang..adik besar nanti tak tau la cmne peel..tnya




8 comments:

With Julia said...

waaaaa pandai ye kyra sopinggg....hehehe like mommy like doter hehehhe..tgu fiyya besar nanti cm ne hehhe

mama ila said...

alahai..comelnya kakak..hehe..suka shopping yer...

salam kenal..ila follow sini yer

cik imperfect said...

yelahh , macam mama die .. pandai budak kecik nie shopping .. si adik besar sikit kang , habislah .. hehee ..:)

ashra said...

hehe.pandai kyra
pengcann kita mak pak nk lyn soppingkan..

nti fiyya da pandai mcm kakak die,mau bjam jam kt mall.hehe.

Mama Damia said...

Julia: br 4y dik..tp soping kemain..pengsan nk ikutkn

Mama Damia said...

Mama ila: salam kenal ila..

Mama Damia said...

Cik imperfect: mama tkde la demand sgt..huhu msk akk klu adik pn sama

Mama Damia said...

Ashra: kekdg x layan juga..taste dia mmg ok tp nk cr lebih kurang kt adik ssh..mama jenis nk sedondon