Wednesday, April 24, 2013

kafe Dmanggis Steamboat dan Grill

last week adik papa trn dari penang... planning la dgn family members yg lain nak makan steamboat..tempat pilihan harus la kafe D'manggis kan..dan bab booking tempat mama yg uruskan..sbb dekat dgn umah..tp dekat ngn uma pn kami yg dtg lambat..sembahyang maghrib dl siap2..diaorg sembahyang kt Dmanggis..family papa mmg senang bab2 nak arrange berkumpul ni..

makan dekat situ buffet ye..rm25 sekepala..kanak2 dr umur 4-12y rm12..warga emas rm12...diaorg suka mkn kt situ sbb daging black peper ..tomyam diaorg pn sedap...lg satu tmpt nk grill dia lagi besar dr tmpt yg kitaorg penah mkn..klu dl Dmanggis ni buka mlm je tp sebab permintaan yg tinggi diaorg dh buat masa baru dr 12tgh hari smpi ke mlm..mkn smpi lebam..huhu

mula-mula booking 2meja je..igtkn muat la kan..sekali terpaksa minta lg 1 meja..bygkn 3 generasi anak, cucut dan cicit arwahyarham Haji Abdul Latif berkumpul..bila dah bkumpul ramai2 cmni bukan makan sgt..lbh pd berbual..plak tu fiyya meragam nak tido mmg mama mkn tk puas la..nanti kita repeat lg ye papa..

dekat 2jam lebih kitaorg kat situ..sblm pukul 10 masing dah gerak balik..kalau tak maybe akan berlarutan tp sebab anak sedara nak kena kejar bas blk arau mmg masing2 tkkan angkat punggung pnya..tu pun siap meeting lagi kt parking kereta.nak pegi mana lepas tu..konon2 nak g uptown..tp mengenangkn kyra ade kelas esoknya tak jadi..nak jd hal plak si kyra ikut pak lang dia..aduh dia nk ikut tido putrajaya..diaorg pujuk hantar smpi kt umah tu pn dh muncung okay nk ikut..papa mula2 kasi suh je skip kelas esok..tp janji ngn pak lang dia nk pegi esoknya ke putrajaya barula ok..





Geng kerinting..ni anak sedara kyra
fiyya with amysar
 anak2 sedara..

 dengan adik ipar , biras dan anak sedara
Pergatif

6 comments:

UMIE SUE said...

ehh..ade adik kesayangan saye lah cik wawa..hihi

D Yatie said...

memberontak jiwa kita nak mkn steamboat.. hahahha..

Mama Damia said...

umie sue: harus la dia ade mlm tu..hihi

Mama Damia said...

d yatie: sila pegi cari steamboat ye..hihi

Wawa Yusoff said...

wa selalu pegi steamboat yg kat sg.plong tu je. ape ntah namenye. kat Dmanggis belum penah try lagi. selalu datang makan ala-carte je. Best eh? Ok, nnt nak pegi :)

Mama Damia said...

sblm dmanggis kn..ramai kata kt dmanggis tu best..stkt ni diaorg mmg suka mkn kt situ wawa..