Wednesday, May 22, 2013

Cuti-cuti Malaysia Part 1 (Melaka)

sabtu lepas kitaorang gerak ke melaka dalam tengahari..besela kan ada anak kecil dari nak bertolak pagi jd tengahari..lagipun kitaorg takde la rushing sangat sbb hotel dah booking kan..alhamdulillah perjalanan kami dipermudahkan..cuaca pn baik...anak2 pun tkdela meragam sangat..mula2 je fiyya meragam


sampai melaka kitaorg terus cari hoten Naza Thalyya..nasib senang jupe..rehat2 dl dalam bilik..plan nak keluar lepas maghrib plus nak jupe adik ipar kepada abg mama..nak amik something dgn dia..anak2 biasala dalam bilik ingatkn nak berehat kan rupanya lagi segar bugar diaorg..



malam tu kitaorg kluar pegi ke dataran pahlawan..terus pegi ke mcd sbb adik ipar abg mama manager kat sana..tujuan nak amik Birdie yg mama tak sempat nak beli tuk diaorg..asal nak mkn asam pedas terus bertukar jd mcd..sebabnya jalan nk ke kedai asam pedas tu ditutup..kitaorg round2 dalam dataran pahlawan..sempat la mama beli belacan,pes asam pedas utk mak mama..lepas kluar dr dataran pahlawan plan nak pegi la naik menara taming sari dgn beca..sekali dengan jemnya..malam minggu katakn.tambah plak dkt tempat menara taming sari tu ade up town so tmpt parking kt situ byk diambil oleh peniaga2 uptown..slow talk dgn kyra nasib la anak dara tu boleh tolak ansur setuju balik hotel..sbb mmg jem gila mlm tu..


6 comments:

Adlin Mohamad said...

sakan cuti dr melaka naik JB heheh

With Julia said...

mama damia....umi Qi mmg bercadang nk pi jln2 melaka...weeeeeee serupa tau,...wahhh hotel tuh nanti ju nak survey lah cm best jekk

ashra said...

besnyeeee....
jeles ni jeles..

lama laks rasa tak gi coti coti.banyak kena tangguh,lagi nak pindah nanti

Mama Damia said...

Adlin: kasi papa diaorg rehat dr mhadap kayu kayan..hihi

Mama Damia said...

Julia: bl nak pegi?

Mama Damia said...

Ashra: lepas pindah blh jln2 nti..