Monday, July 1, 2013

Terlebih potong?????

ape yg terlebih potong ni..haha bkn potong menda bukan2 ye..mama ni jenis kalau keluar soping mmg jarang bawa cash lebih dr rm50..so kalau nak bayar cash, bank negara mesti kena ade time nak bayar..sape lagi kalau bukan mr papa..klu bank negara ghaib atau istilah lain melarikan diri time nak bayar so mama pakai la debit card..

nak jadikan cerita last 2 week lepas kyra abis art class kitaorg mmg decide nk pegi ou cari stok baju2 raya..tp tak banyak pilihan utk 2size..sempat rembat 2 jeans fiyya je..kyra tkde size..kebetulan plak si kyra tertinggal sling beg kat Peekaboo so cpt2 keluar OU nak kejar tkt Peekaboo tutup..parking la dekat ikea..kebetulan ade Padini dekat dalam Ikano..mr papa mmg takde time tu so mama byr la pakai debit card..sekali try tk blh..2 kali try baru lepas..ok balik umah senang ati sebab dpt beli baju tuk ank2..

nak jadi cite mama cam tak sedap ati sebab beli tgk total dkt m2u cam byk sgt susut..check history rupanya 2x terpotong jumlah yg sama dr acc saving mama..klu stkt 10,20 mama ok lagi ni sampai RM167..blh dpt 3lai baju ok..so cal padini, manager dia cakap ' Ooo, biasa puan..selalu berlaku mcm tu..even sy pn penah kena..biasanya 24jam akan msk blk dalam acc..kalau tk masuk juga puan cal kami balik n kami akan settlekan dgn maybank..' bila cakap macam tu kira lega la juga kan 1ari blh dpt balik duit tu..esoknya check tkde juga..cal balik ntah sape yg ckp dgn mama aritu ' oo puan kena deal dgn maybank sendiri..kami hanya dapat satu je transcation lgpn puan sign 1 je aritu..' ok time tu rasa nak mencarut dgn padini..

bila mengadu dgn mr papa dia plak bising sebab mama ni rajin sgt guna debit card..agaknya byk kali dh kena sebab selalu berlaku 1,2 kali penolakan kali ke 2,3 baru lepas tp mama tk penah check..cal cawangan maybank mama buka saving tnya dia cam mana diaorg suh datang sana utk buat report ataupn cal customer service..ok la kan penerangan dr pihak bank..siap suh mama fax resit takut pihak padini claim yg takde transcation dlm acc diaorg..dgn transcation m2u diaorg suh mama fax..ari jumaat br ni mama pegi la maybank cawangan bandar baru klang sebab nak amik borang report..

ape yg blh mama buat sekarang tunggu la selama 2mgu berkerja utk dptkn duit mama tu blk..bermakna 3mgu la kan..isnin smpi jumaat..grrrr serik nk guna kad debit dah..bukan ape mama mls nk bawa cash byk sebab awal2 kawin mama penah kena ragut..

7 comments:

Adlin Mohamad said...

kita jarang guna debit
nak soping baru gi cucuk
sama la pernah ke ragut tp lum kawin dulu mmg fobia

mamaRIFQY said...

hai ejaaaaaaaaaaaa ! Lama na tak jenguk sinii.....

Na xpernah lak gune debit card ni...xde pon.kikiki..husband na je yg ade debit card,,

ashra said...

Owh.alahai.pngalaman kan
Kita x penah guna debit card.hehe.slalu g cucuk.tdesak..pau hubby kunun nk pjm.keke

Mama Damia said...

adlin:eja mls nk cucuk2 ni kan belanja menda lain plak..maklumla pantang ade duit dlm tgn..hihi

Mama Damia said...

na:kan eja bc gak blog na cuma tk tinggal jejak

Mama Damia said...

ashra:kita selalu gak pau asben..mslhnya kekdg banker slu hilang time bayar..huhu

mamAdam AqilJannah said...

ku kan kalo g kmart ke bigw bese pki debit card tp ku xkan buat sndr mesti soh ayh buatkan..alasan ku xpndi..padahal swap je pn..rsu jd gini la besan..ayh selalu cengkelat nk tggu kat luar xde makne ku pakse dia ikut kemane ku pegi..hehehe