Wednesday, July 3, 2013

Monster University

semalam papa off sebab nak bawa mama renew lesen Arenzeq lepas tu papa g renew insurans dgn roadtax keta kancil..lepas settle suma perkara mama ajak papa pegi jusco bukit tinggi sebab mama ada misi nak kena settlekan..ntah macam mana si kakak request nak tengok wayang..




ikutkan mama malas nak layan sebab nak balik awal gara-gara penangan teduhan kasih..episod akhir plak tu..bila dia kata dah lama kakak tk tengok wayang..kesian la plak..last kitaorg bawa diaorg tgk madagascar 3..decide cite Monster University la kan..ramai ckp best..amik paling awal 4.45 ptg..tknk pukul 6 takut budak2 ni dah penat jalan2 kan..



mula-mula tu takut juga la kan..kalau2 si fiyya ni menjerit bila gelap..tp kebetulan plak semalam pihak tgv padamkn lampu bila suku cite tu main..mesti la diaorg ralit kan..fiyya blh duduk diam sambil kunyah popcorn..kakak lg la fokus...smpi dh nak akhir fiyya dah bosan jalan sana sini..nasib la tk ramai sgt org time tu..klu tak harus kitaorg kena keluar..hihi



bagi mama cite ni best..kitaorg boleh layan sampai abis..mengisahkan Mike wazowski yg bercita2 nak jadi pengerun terhebat..kanak2 suma takut dengan dia...sentiasa bersaing dgn James sulivan..malangnya dua2 terkeluar dari scaring program..sampaila diaorg berdua bergabung dgn 4org monster yg lain join pertandingan Scares Program...utk melayakkan diaorg ni join scaring program balik..dari awal penyertaan Oozma Kappa ni ramai gelakkan dan kenakan diaorg..diaorg bertukus lumus berlatih utk menang akhirnya diaorg menang pertandingan tersebut..malangnya si Mike ni tau yg James ni telah main kotor utk buat diaorg menang..nak ks si Mike ni jd monster yg manusia tkt...seterusnya korang kena tgk sendri..mama kasi 4 star..

2 comments:

With Julia said...

Umi Qi suka citer kartun...nk tgk gakkk

Mama Damia said...

julia:akk tak bape suka sgt cite kartun tp tu je movie blh layan sebab ade budak kn..