Tuesday, July 2, 2013

Clearkan wadrobe anak-anak


dua malam lepas tetiba mama rajin nak kemas almari baju budak2 ni..ni kes dok kemas2 baju raya yg dah beli utk diaorg..memang dah lama mama nak kemas tapi mood tak rajin..mula2 keluarkan baju yg dah lama diaorg tak pakai,yang dah tk muat asingkn setempat..lepas tu ade baju2 kyra yg mana mama tk kasi org mama pilih2 kot adik blh pakai..tapi kan masalahnya mama jarang dpt pakaikan adik baju kakak yg lama2 sebabnya si kakak akan merengek nak baju cm tu juga..ni kes dah biasa pakai baju sama adik..celah mana mama nk cari baju2 tu balik..sah2 design 3taun sudah..nan ado kat pasaran dah kakak ooiii...


1 box  ni dah penuh kena p cari lg box storage lg sebab mama rasa cam ade lagi mama tak simpan..bj2 adik yg mama sangkut2 tu..yg tu nanti tgu mama rajin..sebab mama tumpangkan baju2 diaorg dlm wadrobe baju mama..sebab wadrobe bj diaorg yg blh sangkut mama gantung tudung fareeda mama..bila dah kemas baju2 baru la nampak kemas skt..nti dkt2 ry mmg kena simpan lg skt bj2 diaorg..confirmla diaorg ni asik pakai bj2 baru beli..ibarat kata papa, birthday anak kawan beli baju,kenduri nak kena beli baju baru...kes nak ikut tema..haha tu sebab ade baju diaorg yg pakai kejap je...


 mama dah whatsapp mama natt dekat sdyney..tgu dia balik malaysia nak suh dia amik baju2 kyra yg ok tuk jannah dgn seluar jeans..if bb inside girl blh la kasi ke bb dia bj2 fiyya..pastu ade anak sedara belah papa komen time kt mama up kt fb..so nak kasi la skt kat baby kia...ade org suh mama prelove bj2 ni tapi selama ni mama tk penah lg kot jual2 bj budak2 ni..kasi je kat org..sebab cm tk tau nak letak hg,cam tk smpi ati nak jual pn ade..sebab dah pakai kot..cuma ade bj2 yg ade nilai sentimental mama simpan..then baju2 yg fiyya blh pakai mama simpan juga..


ni baju2 adik

ni bahagian baju kakak

ni seluar jeans,skirt, legging kakak

bila dah clear almari diaorg mama nak sumbat baju2 yg dlm plastik ni...tak blh sumbat sekarang tkt terpakai tak sempat tunggu raya..persiapan raya diaorg tinggal skt je lg..kyra nak kena cari 2lai seluar jeans,bj kaler ijau, pepel..fiyya plak nak kena cari baju kaler merah, pepel dgn skirt kaler khakis..mama kira2 baju budak2 ni dh 10lai sorg ,seluar jeans plak 2lai tu fiyya, kyra just selai seluar jeans,1 skirt khakis....tu tk msk dgn 2lai sorg yg mama order dkt carters..total kerugian toksah tnya..tapi tk pe sebab kitaorg biasanya raya pg cuti so bj2 ni akan guna time tu..


13 comments:

Wawa Yusoff said...

akan buat benda yg sama sebab nak bwk masuk baju raya plak. so nnt klu dah kemas xdela husband kata... "baju anak kan dah banyak..." kihkih :D

Siti Haslinda Sadiken said...

sama la...tgh tunggu mood rajin utk mengemas..hehehe

UMIE SUE said...

banyaknye baju dorang seronok tgok..klu ade yg ok boleh bg aqilah kan kak...hihi..jumpe kat setia mall pun boleh

ashra said...

Rajin eja
Samalah.sy pun smpn dlm storage box gni. :) tp nk kemas..tgu mood mali.

ashra said...

Eja,wasap kita
Hp rosak.ilang semua no tel.x smpt bck up

D Yatie said...

kita nak sangat kemas macam ni tapi tu lah. kesian kat arissa hidup pindah randah. barang2 pun tak tersusun betul. ermmm.

Mama Damia said...

wawa:kan suma mak2 gitu kot

Mama Damia said...

haslinda:cpt2 kemas dear nti blh soping lg..hihi

Mama Damia said...

suhaida:akk jarang pegi setia city dah..selalu area mutiara damansara je dah

Mama Damia said...

ashra:eja pn sama ash..tp kali ni mmg kena kemas sbb drawer kyra tu ssh nk buka sebab bj pack sgt

Mama Damia said...

D'yatie:nti dah nk pindah kn..lepas ni blh la susun cntk2 :)

Mama Damia said...

D'yatie:nti dah nk pindah kn..lepas ni blh la susun cntk2 :)

mamAdam AqilJannah said...

hehe tiap kali balik penaja tetap aka mama eja mesti kasi baju..tq mama eja since jannah dr dlm perut smpi lani dh 2y tetap setia jd penaja...luv u la mama eja :)))