Tuesday, July 9, 2013

Weekend lepas kami ke mana????

ari sabtu baru ni pukul 10 dah keluar umah..ikut papa pegi bangi..masuk kereta terus cari hp mama tertinggal dalam kereta..check message yg tak baca lagi..sekali dapat msg dr barbie store midvalley ckp gambar aritu tu dah siap..ajak papa pg amik papa kata next time sbb kyra ade art class..ok fine smbil mulut mama muncung..haha tipu je..

nak jadi cite papa bincang dgn client dia lama sgt..sempat la budak2 ni posing2..gila tak malu uma org blh snap2 pic..pkl 12lbh kuar dari umah org tu..lepas tu kononnya nak pegi fareeda nak tukar brooch sekali kau org berderet beratur kt luar butik tu..tak kuasa mak nk beratur dgn mendengar mr papa bebel kn..



tengok jam dah 12 lebih masa tu macam tak sempat nak pegi tesco mutiara damansara so papa kata pegi midvalley la..kakak tak yah pegi art class..extend next week..mama la beria2 ckp ke papa..midvalley tk jem abg..org ramai pg sogo sbb sales..haha sekali ko smpi midvalley kereta bersusun nak masuk parking n cari parking..berpusing2 juga la cari parking nasib la dapat kalau tak papa dah ajak keluar dr midvalley..kitaorg terus pegi barbie store amik gambar..dh cakap kt kakak tk payah nak beli barbie2..kat uma dah byk..nasib dia dengar ckp lagi time tu..

masuk jusco jap kasi anak2 main kat tempat games tu..mama pilih2 baju..percaya atau tak mama hanya beli selai suar utk kyra saja..sebabnya takde yg berkenan dihati..lepas tu mama g makan kt food court..kes ade org tu teringin nak makan yg ikan bakar tu..sape lagi kalau bukan papa..sedap tau..sape tk tahan pedas kena standby air kosong..hihi

agak2 nk membuang masa sebelum pkl 5 , mama ajak papa pegi gardens..nasib la mr papa tu ikut je kan..kalau tak mesti ade kes hentak2 kaki smbil muncung kt midvalley aritu..haha..kitaorg masuk gap..nak kata ade sales tkde la sgt..mcm tshirt mama beli beli 2 percuma 1..ank dah 2 kan..mana ckp free 1..so kena amik extra lagi selai..pastu fikir2 balik klu beli 4 mesti free 2..so amik 4lai..dapatla sorang 3lai..papa dah sound..no more shopping for girls..thanks papa banje 
 


lepas tu reward la ank2 dengan baskin robbin..kononnya beli 2scoop pnya suh share..si kakak plak dah stat buat perangai dia tak kasi adik..merengek2 la fiyya nak juga..papa plak suh beli lagi satu tuk adik..si kakak plak buat perangai sbb aiskrim dia abis..dia kata nape adik amik aiskrim dia..nape coklat rice tu wana coklat..kakak nk yg kaler2.. bila nak kasi separuh yg adik dia tknk..sbb tkde coklat rice kaler2..malas nak layan sbb dh pujuk2 tak jalan..mama papa biarkan je.kekdg kyra ni tak blh nak ikut sgt..sudahnya time adik dlm stroller dia blh cubit fiyya.. agaknya dia penat kot tu yg buat peel aritu..



esoknya plak smbg jalan2 kat setia city mall..takde la soping sgt pn..kes nak pegi mothercare beli puting botol susu budak2 ni..plus nk beli botol susu kt baby harraz..time keluar dr mothercare si kyra nampak doll house..meroyan kat situ minta papa mama belikan..beli ckp dah order dgn mama natt..dia kata lmbt smpi..pos laju tk hantar2 pn..ade mama post kt ig kawan mama ckp dlm 500-700 dia tgk harga doll house tu kt mothercare..mama tk tgk pn hg sbb mls nk msk dlm mothercare balik..gila mahal tau..mama beli time tu aud 89.95 tk smpi rm300 ms tu..



lepas mbuang ms kt h&m terus balik uma..budak2 ni nak makan mcd..papa ajak makan kt puncak alam je..sebab setia city ni pkl 10 dah ttp..kang tgh2 mkn nak ke parking ssh..kena sekali ckp la papa kata..lepas ni bln pose takde la nak berjalan sana sini..letih la nk handle budak ber2 ni hah..

4 comments:

mamAdam AqilJannah said...

Sabar yer yaya syg kalo dkt arini jgk mama natt soh ayh antor..sian awk tggu lame sgt..xpe janji nnt awk main k :)

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

gile punya sopeng mama oiii... ku ni layan nafsu mata jeeeeeee... sob sob...

Mama Damia said...

Mama natt: lg 2 bln je kn..huhu

Mama Damia said...

Mummy lina: lepas ni tkde dah soping2 smpi ujung taun ni..adela nti rezeki anak2 dikau