Sunday, October 16, 2011

Macaroni baked...

actually smlm ank sedara papa hantar msg kt mama pagi tapi mama baca msg tu dekat kul 12..ajak g uma dia makan2..cal papa tanya nak pegi tak..so kami decide nak bawa la something dr umah..maklumla kan diaorg pgantin baru so leh la tambah2 menu diaorang..godek2 peti ais ade pasta,daging kisar,capsium dengan carrot..terus decide nak buat macaroni baked..turun bwh jap beli barang2 yang tak cukup..sos prego je tkde so kena tunggu papa balik br blh msk..takpela dia ajak pukul 8mlm..so smpt la mama msk..

sementara tgu papa on the way,mama potong2 bahan yg dah ade, rebus pasta..pembantu chef pun sibuk tolg..tlg kacau..papa blk terus msk sos macaroni..dah siap suma mama tgu kul 6 lebih baru nak bakar..biar sampai kt puchong still panas2 lg.keju pun masih cair2 lagi..baru sedap makan..sebab pembantu chef  asik dok makan pasta kosong je..mama kasi la sos sikit kat dia..macam biasa la juri kecil tu cakap mama masak sedap...hihi

6 comments:

...mommy jue... said...

sedapnya eja.... terliur pulak

Elin said...

sedapnyer...eja bagi la recipe..hehe.

kakchik@ella said...

wahhhh Eja. Tergoda KC. Hihi.

Mama Kyra said...

mummy jue:klu terliur ape lg kena la buat...hihi

Mama Kyra said...

elin:nti eja pm kt fb ye..

Mama Kyra said...

kakchik:tergoda ye..hihi..ni je yg sng buat..bahan pn ade terus la buat.