Wednesday, October 5, 2011

Hadiah dari papa untuk kyra

sebenarnya tak jangka pun mr papa nak beli menda alah ni kat kyra..ari jumaat baru ni mama cakap cousin mama nak g HK..dia tnya nak kirim tak ipad2 dalam rm300-350..mama cakap kt papa ok juga..klu bl tuk kyra sbb tak tahan berebut lappy ngn dia skarang ni..ada 2lappy pn dia rebut nak main angry bird..
papa senyap je..so mama pun malas la nak buka topik ni lg..ptg tu papa cakap nanti try tgk kt Low Yat..mlm tu sebelum nak p keluar makan..papa try tgk2 kt mudah.com nak survey2 harga tablet ni kan..tgk ade satu kedai kt Mydin Usj ade jual.harga pn ok..mama tnya2 besan mama yg bl tablet tuk Adam bp rega kt Sydney tu..dia suggestkn mama cari yg ram dia 512...search kt mudah jupe satu kedai kt summit..papa suh mama cal tanya..
Ahad pas settle hantar barang kt uma Natt,kitaorg terus g Summit..makan dl kt kfc terus pegi cari kedai tu..cal no org tu tak angkat2..nasib la mlm tu dia kasi no lot kedai dia..pusing2 jupe..papa test la satu2..pastu suh kyra test plak..yelah yg penting dia selesa kan..tanya dia "nak tak" laju je dia jawab "nak..handphone macam alang" dah puas test mcm2..papa pn decide amik satu..kyra plak dlm kedai tu uat cam reta dia main angry bird..
Dalam kereta papa cakap "tu tablet papa ye..papa nak bawa pegi work"..kyra selamba jawab "tak leh..ni tablet yaya"..smpi uma ralit main tablet ni..takpe la made in china pn fungsi dia cm samsung galaxy..brg2 dlm tu pn pki samsung pnya..android plak version 2.3..ok la..lgpn tuk budak kan..beli mahal2 nanti takut dia balingnya..skrg ni celik mata cari tablet..mama papa nak on9 pn dia tak kacau..papa buat drawing pn dia duduk elok je main tablet tu..mama tkde la install game smata2 kt dlm tu..ade juga games education juga..

dia pun sibuk test mana best..

tablet yaya..

tgh main animal shape..

p/s sebenarnya dari raya aritu kyra tunjuk minat kt galaxy tab adik mama..smpi pak lang dia nk amik nangis2 dia..ckp kt papa..yaya nak handphone cm alang..wlupn papa mama tk beli galaxy kt kyra tp tablet ni pn dh buat dia gembira..

9 comments:

@e_da said...

bertuahnya kyra..untie pun teringin ipad... x dpt2 lg.. pinjam kyra punya la yer...hihi

@e_da said...
This comment has been removed by the author.
Mama Kyra said...

eida:bkn ipad la..tp Haipad..hihi..meh la dtg uma kyra..

alyyani said...

buta i.t aunty ni dari kyra. kyra lagi advance! :D

Mama Likha said...

nti jumpa likha, yaya bawak yerr..

eliyaezlinalias said...

anak2 skrg mmg superb dasat hitech nyer!

Mama Kyra said...

alyani:mama dia pn sama buta it..huhu

Mama Kyra said...

mama likha:ok nanti kita pegi dating yaya bw ye..main sama2 ngn likha

Mama Kyra said...

kak eliya:kan kak..kita dulu dah besar br kenal komputer..hihi