Sunday, October 9, 2011

23 weeks

Alhamdulillah sedar tk sedar baby inside dh 23mgu..sekarang mama dah mula rasa gerakan dan tendangan adik walaupn tak aktif..adik sgt kedekut bila tgh2 gerak mama suh papa atau kak yaya pegang automatik adik berhenti..sampai skrg papa ngn kak yaya tak dapat rasa lg..

persiapan tuk myambut kelahiran adik sudah mama buat sedikit demi sedikit..tu pun baru just rocker ngn set2 pyusuan..breastfeeding adik mmg mama sudah fikir sejak awal2 mama tau mama mgandungkn adik..semoga dipermudahkan niat mama nti..I'Allah..tang baju mama nak tgu confirm dl jantina...ikutkan scan doc kata girl..tp mama nk double confirm..rasanya tak byk persiapan nak buat sebab barang2 kyra masih elok..cuma baju bajan,towel, set mandian sebamed,blanket n barang2 kecil ke kot..papa kata pas adik lahir baru cari lg..yelah papa ade pgalaman anak meninggal pas lahir so dia fobia tang tu..semoga Allah permudahkan proses kehamilan dan kelahiran bayi yg ku kandung ni..

Kyra wlupn mama atau papa tak penah bahasakn dia kakak..tp since kelahiran Baby Jannah secara automatik dia bahasakn dia kakak yaya..sebenarnya papa dah ckp nti bb lahir br pggl dia kakak..tknk jd cam dl..setiap ari dia akan gosok perut sambil cakap ngn adik..seronok sgt dengar..sometimes mama tgh tolak troli pn dia blh gosok perut mama ckp adik,adik..hehe..papa mama tau kyra akan jd kakak yg baik tuk baby inside nanti..

8 comments:

...mommy jue... said...

seronoknya mengandungkan eja... sya tumpang gembira bila kawan2 pregnant.. semoga semuanya selamat ye eja

ashra said...

hehe..owh..eja 2 minggu awal dari saya.
samalah kita,doc kata ala2 girl..nak confirmkan balik nanti.

kalu girl,mmg tak banyak sgt persiapankan..baju mana yang elok leh pakai lagi..hehe

Mudahan kita berdua selamat hingga melahirkan ye..
sama2 doa k?insyaallah...

MaMa aDaMaQiL said...

Kejap je kan eja..ku doak' dikau dr jauh semoge dipermudahk' segale n slamat sumernye..xsbr ku nk tggu bb inside kuar tp syg mama natt xdpt dukung n peluk2 n cium bb..sedey hokeyyy...huhu

Mama Kyra said...

mummy jue:tq ye..i'allah pasni ade rezeki jue..

Mama Kyra said...

ashra:a'aa eja awl dr ashra..itula klu girl pn bj2 kyra time baby byk dh tk elok..mmg kena bl brg..yg elok bj2 jln or brg2 bb yg len..i'Allah ashra sama2 kita doa ye semoga kali ni dipermudahkan..amin..

Mama Kyra said...

natt:tq my fren..itula natt.mcm tu ku sedih bl tgk jannah dr jauh..tp skurang2nya ku dpt la juga dukung jannah kan..tkpe nti dikau blk kita sm2 gomol bb2 kita ye..

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

eh eh.. adik fia dulu pun cam tu.. asal fia nak pegang je terus diam mendiamkan diri.. cumadgn daddy je dia lagi aktif bile daddy yg pegang.. hehehee

MyKhalish said...

wahh nnt kyra leh main masak2 sm2 dgn adik.. hehee..