Sunday, March 20, 2011

susu oo susu...


org len dok sibuk pasal botol susu yg BPA-free...mama dok sibuk psl susu..mama tk ksh sgt psl botol susu tu sbb kyra mmg pki MAM..br2 ni mama cr susu tuk kyra..merata cari..kt giant,tesco,jj n speedmart dpn uma pn tkde..pekeja kt giant kata mmg tkde stok sbb nk kuar susu yg baru..aduh ms tu mama dh risau sbb stok susu kyra tinggal dok 3,4 ari je..skali ms amik mak su kyra kt kolej MAHSA singgah kt speedmart..try nasib mana tau kot2 ade kn...
skali tgk hg mak aii...biasa mama bl yg 1.3kg rm46.90..skali rm56.90..yg buat skt ati..hg dh la naik..berat dikurangkn jd 1.2kg..huhu..bp kali ntah anmum ni nk naik hg..br ni g jj tgk ade promotion yg size 650g tu rm 25.99..tp berat dh jd 500g..papa kata amik la 2kotak mana tau kt tempat len mahal kn..smlm g speedmart dpn uma ni rm25.90..pasni bl kt speedmart je lah..murah sikit..
dl sthn mama tk kisah sgt psl susu ni sbb kyra fully bf..mama topup2 skt je ngn fm sbb rs susu tk byk..kali ni mmg terasa n amik kisah bab2 hg susu ni..lg2 pas gugur ni susu mcm dh tkde..jgn la naik lg hg susu..huhu

6 comments:

ashra said...

hehe.samalah kyra dgn aleesya..pakai mam.tu yang tak kisah sgt pasal isu botol..

emm..pening isu harga susu kan.baru2 ni dumex tukar packaging,tapi harga sama,berat le kurang plak..dulu 1kg,skang jual 900g. ampeh tul!

MaMa aDaMaQiL said...

ish betul la besan...ku ni carik susu g paling murah pn dh xmurah skang tau...dulu susu adam dumex dugro 1kg rm21.90 tp skang dh packing br 900g tp harge naik rm23.90..xke hampeh namenye...susu aqil dl rm24.90 skang 26.90...adoi botak la pale ayah...huhuhu

Mama Kyra said...

ashra@botol susu 6bln skali je tukar..susu ni tiap2 bln kena bl..mkn lama mkn naik..rsnya br je naik rm4 ni naik mendadak smpi rm10..klu berat naik tkpe..ni berat trn..

Mama Kyra said...

natt@sm la natt..ni pn ku berkira2 nk tukar susu..tp sian plak ke kyra..dh bese ngn anmum kn..ni eja de dpt sample sustagen tgk dia serasi ke tk ngn sustagen..klu serasi leh tukar..

Ieja said...

mmg mahai la ni susu..makin naik harga & makin kurang gmnya...akak dah tukar ke dutch lady 123 tu..tapi belum sepenuhnya lagi la..
masih sulam ngan susu anmum....siang susu dutch lady..mlm anmum..nasib la dania mau minum susu dutch lady tu....

Mama Kyra said...

eja igt nk tukar sustagen..yg ducthlady tu penah bl yg air kotak tu kn dia tknk..strawbery je dia nak..tkt nti dia cpt jemu plak