Saturday, March 26, 2011

kyra dah berjinak2 dengan cloth diaper ( CD )

mama start pakaikn cd ari selasa br ni..disebabkn stok cd kyra br ada 2 keping so just pakai 2x je aritu..erm ape yg buat mama pakaikn kyra cd disebabkan papa yg tup2 suruh mama bl cd time g expo motherhood br ni..mama prewash 2kali je sbb excited nk pakaikn kyra..pttnya 3x prewash..time bl tu mama cal besan mama aka mama natt..mcm mana cara nak uruskn cd ni..senang rupanya..

yg ni jenama autumnz..mama suka pki sbb leh tahan 5jam..insert dia tebal..

mlm tu kn mama cal mama natt tnya psl cd ni kn..tup2 dia cite yg dia bl cd murah sbb ade promosi..terus mama hasut papa suh bl lg..sbb yg pertama mana cukup 2kpg kn...dan sebab yg ke2 murah bangat...2keping just rm35..mama bl 2set..tp sekeping kasi ke natt..share ngn dia..

 yg ni jenama coolababy..just leh tahan 3-4 jam
so dlm tu survey2 yg lain..yelah mana tau ade yg lg murahkan..patern yg lawa..mama terjebak lg..bak kata natt, mama dh gila beli cd..huhuhu..
yg ni br smpi ptg smlm..2coolababy special edition n 1 lg sunny minky..

dah dah..mama kena stop dl beli cd tuk kyra..ckpla 8kpg dlm ms 5ari ku memborong..stok tuk 2ari pnya..klu ari2 bl cd maunya kempis poket papa..kyra suka pki cd..bl tnya dia nk pki pampers yg mana dia pilih cd..nk tgk kyra ber cd,,jap ek..

*
*

*
*
 cekcinya ank mama..

bulan dpn ade expo lebih kurang cm motherhood tu kt stadium shah alam so leh la mama topup skt2..bln dpn byk nk kena kuar duit..so tkleh boros sgt..

4 comments:

mama tims said...

ishh...cute cute sumer cd ni...suka sgt,mahal tak?bapa sekeping..

Mama Kyra said...

kali pertama eja bl tu skpg rm28..yg kali ke2 beli 2kpg just rm35..ade promosi..yg last tu rm79 skali postage..rs2 jimat gak wit pampers..arini dia fully cd dah..

MamaRifqy said...

na tak pernah try pon lagik! cerewet tak? sbb na hantar anak kat SIL..die berniaga..bizi sket..so camne la ngan CD2 ituuuuu!!yang dah gune ituuu

Mama Kyra said...

sng gak urus na..dh pki tu jirus2 ngn air insert tu then bilas2 dl then eja sidai dl..pastu tgu 3,4 kpg br bsh..basuh pn dlm 20minit je.