Tuesday, March 29, 2011

kesukaan kyra..

arini mama nk cite minat kyra..klu dh minat tu kena la kn labur duit kt minat dia..kekdg tak ikt sgt pn..sbb papa mama nk kyra belajar tk semestinya ape yg kyra nk dapat..kyra ni mmg minat gila ngn barney,tweety,mickey n minnie dan upin ipin...

cd n dvd yg kami bl ni dia yg pilih slunya..klu g jusco msti dia menonong g kat tmpt cd..tu pn byk yg ntah mana dia campak..ade gaak yg mama buang sbb dah bercalar..kalau psg msti tersekat2 so buang jelah..ade gak cd-cd yg kitaorg bl cm lagu2 abc, belajar jawi, nursery rhymes tp yg ni plg dia suka tgk...


bukan cd je yg bl kat dia..buku-buku mmg slu beli..since tgk kyra suka sgt kacau papa dia drawing kn..so kitaorg belikn buku tuk dia conteng2..tapi klu dia jupe buku2 yg dia ada ni dia main sambar je..asal g mall mmg msk kedai buku MPH or Popular..nak ajar dia sukakan buku..alhamdulillah nmpk kyra mmg suka kt buku...klu mama g bl PA&MA kt Centro kekdg dia amik buku Playhouse Disney..kyra suka tgk gambar sometimes tu kitaorg ajar dia ape tu ape ni..nsb mudah tangkap n dia kenal ape yg kitaorg ajar...tapi..riwayat buku ni kejap je..sbb bl dia ralit ngn satu buku tu confirm cabut kulit la..conteng sana sini..


lg satu koleksi kyra adalah patung2 tp dia tak cara sgt barbie or teddy bear..dia suka main ngn patung febret dia..kebykkn ade yg dibeli,ade yg hadiah dia dpt..syukur rezeki kyra sntiasa ade...

patung barney ngn tweety msg2 ade 3ekor..dr yg besar smpi yg kecil...minnie ade sekor je tu pn dia baring2 kt kedai nak juga..terpaksa la beli tk smpi 5min pn dia pgg ms tu..nti nk cari mickey plak..patung2 ni klu dia bw turun dr cabinet mmg mama rs serabut nk kutip blk..

2 comments:

@e_da said...

waaah banyaknya koleksi kyra... comel2 semuanya

Mama Kyra said...

eda:tu pn ade yg eja tk snap..ms bl,ms dpt syokla..bl bersepah rs geram je time kutip tu..