Monday, December 19, 2011

spend time together...

semalam mama mmg dh cakap kt papa nak gantung periuk kuali,taknk buat kerja uma..nak rehat..bukan rehat dok uma..tp g jalan2..bukan ape lg bape minggu nak balik kuantan..so time gini je la dpt keluar ber3..
1st kami g wedding anak jiran kt sini..1st time dpt undangan since pindah kat sini..pengantin dah smpi mama baru terhegeh2 nak bersiap..tp tulah tak kenal mana satu tuan umah..ish2..igtkn yg kami salam tu mak ayah pengantin rupanya abg ngn kakak pengantin perempuan..takpe br nak msk 2bln msh blh kenal2 lagi pasni...

Ikutkan perancangan mama nak ajak papa g muzium negara..nak bawa kyra pegi tengok jelajah upin ipin..tapi papa dah ada planning len rupanya..nak jupe bakal client dia kat Salak Tinggi..nasib la client tu close deal ngn papa..berbaloi la juga g jauh2 kan...dah settle suma papa tanya nak pegi mana..kyra awal2 ckp nak g Jusco..mula2 papa nak g kat JJ Bukit Raja..mama ajak g Sunway Piramid..bukan nak soping ape pun...tapi demi menunaikan hajat si kecil kt dalam tummy mama ni yg teringin Tako tao..

Nasib papa setuju..yelah time kami sampai dah pukul 5lebih..parking mesti payah..smpi je Sunway Piramid terus pegi LG Floor..cari tempat makan kt foodcourt JJ demi nak mkn tako tao..mama amik prawn ngn ayam+cheese..papa cakap asik nampak orang post kt fb mulala mengidam..nasib mengidam makanan yg senang nak dapat..





lepas makan,bawa kyra pusing2 dalam Jusco..dah nama window soping kan..siap papa tanya barang baby ade nak beli tak..mama geleng kepala..kyra pn gudgirl tak minta mainan..tak tau nak g mana..papa ajak pegi kat tempat ala2 funfair tu..saje nak bawa kyra main kat situ.kesian kt dia..skrg ni smgu skali je keluar..kekdg 2mgu sekali..papa ngn kyra naik Ferry Wheel..mama tak join,gayat satu hal kang ade kes terberanak kat dalam tu..huhu..sebabkan perut masing2 masih kenyang..tak mkn pn kt sana..just tapau pizza hut..kakak yaya asik minta pizza je..



p/s:penat mmg penat..tapi tengok anak gembira ilang penat kami berdua..nak2 plak arini mama nak berurut..mudah2an pasni takde la lenguh2 sgt badan mama..kaki pn tak cramp sgt..

8 comments:

shark said...

best kyra jalan2 yer :) salam perkenalan dari saya :)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

tako2...sekali je lin makan hehhee..
amboi kyra suka dpt jalan2 yea

eliyaezlinalias said...

syiok la kakak kyra dapat enjoice eh! ehehehe

Mama Kyra said...

shark:salam kenalan..tq sbb sudi jenguk blog mama kyra..

Mama Kyra said...

adlin:sedap tako tu..aritu try tk puas..smlm dpt mkn puas2..a'aa sj je bw dia kluar..nti dh blk ktn pyh nk jln2

Mama Kyra said...

kak el:kakak yaya bab kluar mmg sonok..smpi taknk blk..huhu

Farah Shamsudin said...

nampak macam sedap je tako.. tapi farah tak pernah makan..

Mama Kyra said...

farah:tryla..sedap..