Tuesday, December 13, 2011

jalan2 di malam sabtu

Jumaat lepas tengah makan malam ade  kawan papa ajak jupe..nak bincang projek la konon2nya..terpaksa papa bw mama ngn kyra..tkdenya nak tinggal kitaorg mlm2..buatnya mama skt ke kan..plak tu pg tu ade kes ragut kat kawasan perumahan kami..lg la takut nak tinggal ber2 ngn kyra..so gagahkn juga ikut papa..janjinya kat giant sek13 s.alam..

sementara papa jupe org..mama kena la bw kyra pusing2..tempat strategik kedai buku MPH..ks dia belek2 buku kt situ..tnya nak buku tak..dok pilih2 satu pn dia tak amik..mama je beli novel..dah tau nk g mana..masukla juga dlm giant tu..tk beli ape pn..amik pampers kyra,beli milo kotak tuk kyra..pastu mama pn amik pureen maternity ngn kotex stok pki dlm pantang nti..nk stokin..nasib time nk byr tu papa dah settle..
membaca amalan mulia...

pilih pnya lama..satu pn tk amik

 yang ni cam best je...

keluar giant,kyra sibuk ajak g funfair kt stadium..dia dah nampak..ckp kat papa just bawa pusing2 je..kang tk pegi dalam keta mulut dia bising nanti..mula2 smpi papa just parking je..ks dia tgk dr dlm keta..sudahnya dia suh papa matikan enjin keta..nak pegi juga..papa ckp pegi kejap je..mama skt kaki dah tu..takde maknanya budak tinting ni nak kejap..suma games dia nak naik..papa cakap takleh mama tak sihat..sudahnya kasi dia naik keretapi..mula2 dia ajak papa teman..papa segan..mama confirm tkleh la kan..sudahnya ckp kt dia,kyra kena naik sorang..time dia naik sorang tu rs cm dah besar dah anak mama..


bila dah benti kemain dia cite dia naik keta tweety..sonok smpi nak naik lg..len kali ye kyra..mama time tu letih sgt..umpan dia ngn beli mainan lampu2 tu..suh dia pilih..dia amik yg angry bird.

10 comments:

Mama Likha said...

kyra tk ajak likha pun date kt funfair tu ? hehehe

Mama Kyra said...

tk tau ade funfair kt situ..pnya lama dok uma..nti plan nk.

Salina@IbuAqil said...

Alololo pandai dia amik buku pastu susun balik.. ;)

MaMa aDaMaQiL said...

mama suke yaya ikat rambut camtu..gojesssss :)

Farah Shamsudin said...

lamenya tak jumpe kyraaa...

eliyaezlinalias said...

memang kakak kyra da besar! (*_*)

Mama Kyra said...

Salina:klu kt uma tkde nya dia nk letak balik..bersepah2..

Mama Kyra said...

mama natt:mama mmg suka ikat rambut kyra..tp papa lg suka kyra lepas rambut..

Mama Kyra said...

farah:mehla dtg jupe kyra..

Mama Kyra said...

kak el:mmg dh besar..mkn notty pn ye..