Monday, December 5, 2011

kakak yaya aka baby tua

smlm pas dah siap2 kemas uma..mama teringat yg aritu beli rocker dah sbln tk psg2 lg..tkt rosak..yelah beli on9 kan..plak tu ade pakai2 bateri..so smlm gigih la papa pasang..mama just bg arahan je..kakak yaya tlg juga..tlg kacau..huhu..

bila dah siap dia sibuk2 la kn..papa ckp yaya tkleh duduk..dah besar..baby je leh duduk..tgk muka dia sedih je..so suh la dia amik teddybear dia..cpt2 dia msk kt bilik menan dia bw kuar teddy bear..pastu dia slow2 ddk kt ujung rocker tu..papa ckp kesian plak tgk..kasi la dia brg jap..skali dah kasi betis nak peha tk nak trn..siap mention tu dia pnya..hehe..tk tau la nti adik ade nti cmne la agaknya nti..



buat kyra:walaupn adik lahir nti..kasih syg papa mama tk penah berkurang..mama papa bangga dapat kyra..wlupn kekdg kyra buat mama stress,penat layan kerenah kyra..tp kehadiran kyra mengembirakn hidup kami..papa mama tau kyra ank yg cerdik..

6 comments:

ashra said...

kitaorg pun plan nk beli rocker,tp blum beli lg la.

aritu,duk keluarkan bathtub aleesya dr stor.saje nk tgk elok lg,leh pakai je kan.
aleesya nangis majuk,seboleh2 nk mandi dlm tu.marah kita ckp,bb nye la.hehe.

btul2..
wpun ada ank k2 strusnya,ank ptamala penyeri yg takan dilupakan sblm khadiran adik2nya.
ye.sy juga kdg2 stress,penat dgn perangainya,tp kasih sayang tetap takan bbelah bg kan.merekalah pghibur duka lara.

Mama Kyra said...

ashra:cuba tgk kt fb..Twinlilcupcakes Blogspot..eja bl kt situ..rm150..tp dh naik hg 180..fisher price..kualiti pn ok

btl tu ashra..byk kali juga ckp kt dia..kitaorg ttp syg kt dia..ade adik nti pn sama..biala dia tk fhm tp mana tau dia leh igt kn..

eliyaezlinalias said...

Biasalah tu eja
sok da ada adik dia yg paling sayang kt adik dia tuuuu

Mama Kyra said...

kak el:mudah2an kak..kitaorg pn bharap cmtu gak..dah la manja gila dia ni...

Farah Shamsudin said...

alalalaaa.. kakak Kyra nii.. takpe dear.. nanti bila baby inside dah klua, die la yang tak habis2 belek adiknya tuu...

Mama Kyra said...

farah:dia mmg dh tk sabar tgu adik dia kuar..