Sunday, May 29, 2011

Sahabat Dunia Akhirat..(part1)

 dr kiri Ibu Lin, Mama dan Mama Natt

mereka berdua adalah sahabat dikala susah dan senang..pyh nk dpt kawan yg btl2 ikhlas ngn kita.....lg2 bl diaorg anggap anak kita sbg ank sendri..mama mmg terharu dpt kwn sbaik korang..waktu mama dilanda masalah korang la tmpt mgadu..time mama tau heartbeat adik dh tkde, org yg mama bgtau dl slps family adlh mereka ber2..dan mama sndri ajar kyra pgl Ibu dan Mama pd sahabat mama ni..

Lin,kawan zaman poly dl..psahabatan selama 3thn terputus..msg2 sibuk mgejar impian..smpila terjupe di FB..lg2 bl Ibu Lin dah bersalin kami rapat blk...sm2 kongsi ilmu ttg BF,perkembangn ank..nk soping on9 pn siap tnya ok tk yg ni..ok tk yg tu..dr pg smpi kul 5ptg kami akn sembang2 kt ym..bergosip2..cite tu ini..skrg mlm2 je dpt bersembang dgn dia..(lin,mak rindu nk sembang ngn ko tnpa gangguan..hahaha) ms mama alami kesedihan dia support mama.wlupn wktu tu dia ade mslh besar juga..skt pn dh bgtau mama.dkt2 nk gugur tu br dia bgtau mama..sbbnya dia tknk mama pkr mslh dia juga..rs bersalah pn ye sbb mama tlalu emosi smpi tk tau mslh bff..ms besday kyra dia siap nk sponsor coklat..mula2 mama kata ok..tp bl tau kfc tk ks bw goodies mama kata tk pyh..

Natt,perkenalan di FS..natt add mama tp mama tk aktif sgt ms tu..ms tu pregnant ke kyra..pastu bl dh aktif dia FB mama pm dia sbb nk tnya mana dia tempah banner..time tu mama dok sibuk2 ngn besday kyra..dh sembang2 mama ke natt yg add pastu..pjumpaan pertama ms besday kyra..pastu jd rapat..kyra pn rapat dgn natt,asben dia dan ank2 natt..kekdg bl papa g kerja mama tumpang g uma natt..dan natt plak bl dia g check out kt klinik..dia kn dtg uma mama lepak2..tk lama lg natt dan family nk berhijrah ke Australia..sedih tp nk buat mcm mana kn..ayah kerol kena smbg belajar...pasni kyra akn kerinduan kt diaorg suma..time besday kyra pn siap natt nk sponsor cheese tart tp mama kata tk pyh..tp natt siap buat tuk mama mkn kt uma..pasni daku rindu cheese tart dikau..huhu..opps mama natt siap buat bj tuk kyra pki time besday incase bj yg mama bl khas tuk besday kyra kotor ke..syg betul kt menantu dia ni..

dlm dh boyot2 pn natt gagah buat tuk kyra..thanks dear..

buat sahabatku...
terima kasih kerna menjadi sahabatku yg terbaik disaat ini..sudi menerima segala kekurangan yg ade pd diriku ini..dan sanggup meminjamkn bahu dikala ku kesedihan.biarla psahabatan yg dibina ni akan kekal smpi bila2..

1 comment:

MaMa aDaMaQiL said...

luluh jantung ku bace en3 dikau...terharu yg amat2 sgt tau..kyra tu mmg dh mcm anak ku jgk eja..menumpang kasih ank dare org..hehehe..apepun ku doa sgt yg persahabatan kite kekal smpi bile2...biar jauh dimata tp dihati jgn yer besan :)