Thursday, May 12, 2011

Jalan2 sempena besday kyra..

smlm kn besday cik tinting..so papa dia cuti..plan pg tu nk g Zoo Negara..tp kuar uma pn lmbt dlm kul 10lbh.tkt nti smpi sana panas so  tukar plan..dlm keta tu tnya nk g mana..cpt je kyra jawab "nak naik ketapi(keretapi)..papa terus g kt stesen padang jawa..decide nk g MV je..sbb tkyah tukar2 lrt ke monerail ke kn..mama ok je..kyra excited dpt naik ketapi..
smpi MV terus g ToyCity..papa nk survey adiah kyra..mama tkde adiah sbb mama sponsor besday kyra..tp kn toycity cm tk byk pilihan..pergi toy 'r' us..kyra nmpk je Baby Alice yg baru terus dia amik..usung la dlm toy 'r' us..papa kata nti la beli g mkn dl..sbb tk bw stroller susah skt la kn nk bw brg..ngn dukung kyra lg..

skali blh dia mogok..time nk g makan tu..msk KR tknk,msk CRS tknk juga..tnjk kfc tknk..mcd pn tknk..ms tu dia dh dok dlm troli jj..nak menan nak menan..huhu..papa ajak g bl dl..g jj..sbb mama igt kt jj ade bb alive ni..leh kumpul point kn..time nk ke jj..dia dh tersenguk2 kt dlm troli..papa suh mama je msk jj..papa tgu kt luar..baringkn kyra kt kerusi..siap papa ks wallet dia lg.

pegi la mama ke Toy r us tu..siap suh bungkuskn lg ngn pbalut barney..cal papa suh tgu kt foodcourt..time tu dh lapar gila..smentara tu g toycity cari juice tuk bb alive tu sbb kt toy r us tkde..just ade pampers je..mama mkn ns ayam,papa mkn mi kari..igt dpt la mkn kt KR..alih2 mkn kt foodcourt je..



pusing2 jap..ajak blk..sbb msg2 tk larat..papa ngn dukung kyra..mama ngn handbag mama,beg diapers kyra ngn plastik beg lg..sblm kuar MV smpt la msk mothercare bl puting susu Mam..tk larat rsnya.papa kata baik dtg ngn keta..hihi..tkpela pa,skali skala kn..smpi klang dh kul 5lbh..penat gila rsnya..

time tgu ktm..ms nk bl tiket dpt 3bgks contos..

smpi je rumah suh kyra buka..thn lepas tk reti lg buka2 adiah ni..kali ni dh reti..sonok tgk..lg sonok bl dia buka je tgk bb alive yg dia nk..

kyra panggil bb alive dia 'Adik'..dia bahasakn dia kakak..sedih gk tgk..klu la adik dia msh ade dlm rahim mama 4bln je lg dia dh ade adik..huhu..bancuh la juice tu dlm botol susu Baby Alice tu..excited sgt dia..pastu bl pampers basah..dia geli..tknk pegang..suh papa tukar..hihi..siap gosokkn gigi bb alive tu lg..dn yg plg best nk tdo..sblh papa dia letak bntl tuk 'adik' dia pastu bantal dia..sonok tgk perkembangn kyra..

p/s:tk sabar tgu ahad ni..mama harap kyra enjoy n happy..

5 comments:

Farah Shamsudin said...

ermm.. tak dapat nak tengok Kyra nanti.. sedihnyaaa..:(

Mama Kyra said...

alolo nti kyra amik gmbr byk2 ks auntie farah tgk ye.

Mama Likha said...

tulah eja.. blh imagine. kita ni mak, mcm2 brg bwk dgn bag diapers lah apa lah. klo ada stroller tahan lah skit kot, brg pun blh sngkut kt stroller separuh hehehe..

tkpelah, demi kyra yg nak nek ketapi.. likha ni tkde can lagi ni nk bwk naik chuggitton ni....

Mama Kyra said...

chuggiton ek..asben eja kata ape tau ztee..bgs gk tkde la eja nk shoping sgt..hehe..tp tkpela demi kyra penat skt berbaloi tgk dia happy

ashra said...

hepi besday kyra sayang..
wahh..dapat baby alive eh..hehe.mesti tido sesama tu.