Tuesday, October 22, 2013

Karnival karangkraf

mama mmg dah save date nak pegi expo karangkraf..sanggup tak beli buku keluaran karangkraf..kebetulan papa ajak mama ikut g puchong..sebab lepas tu nak pegi uma anak sedara dia..try la nasib ckp kat papa "tak nak la ikut g puchong..papa htr kat seksyen 16blh? nak pegi expo karangkraf" sekali dia kata ok..bodek lg..papa banje blh..anggap adiah besday..nasib la dia ckp ok ..pucuk di cita ulam mendatang la kan..

sampai je kat sana mama tawakal je bertiga dgn budak berdua ni..mcm kyra berani sgt cakap nk pegi kt buku kanak2..minta dia tnggu kejap mama pilih buku..si fiyya plak mula2 ok lama-lama dia merengek..si kecil tu mmg tak blh bawa tempat2 open camtu,takde aircond dgn orang ramai..mama nak pilih pun tak senang..nak elakkan diaorg berdua merengek bawala juga pilih buku kanak2..

total buku dirembat adalah 7 buah..so far ok la..buku kyra pn amik 5buah..sekali mummy arin pn minta belikan novel2..byk juga dia request tp 2buah je mama dpt belikan..bukan ape si fiyya dah merengek2..mmg puas hati sebab novel rata2 30% diskaun..buku yg keluaran baru 20%..still ok lagi kan..blh save juga..

kasi anak2 mkn dl kat situ, kasi kenyang2 dgn harapan mama nk masuk dalam balik..haha tp harapan punah..sempat la bergambar dgn penulis kak Aisya Sofea dgn Herna Diana..rugi tak bawa buku2 keluaran aisya sofea if tak blh dia sainkan..dah agak2 nak balik si arin minta tlg belikn buku dekatnya cinta sambungan adam dan hawa..cpt2 mama amik n pg byr sbb fiyya dh menangis2 dlm stroller..ok nak nangis time byr buku tu..sbb mama beli yg hard cover rm35..buku yg belikan tuk arin soft cover tolak less jd rm18.20..huwaaa

kbtln ari tu juga ade perasmian buku Ramlee Awang Murshid..Magik..gila ramai peminat dia..siap beratur nak dptkn signature dia..best ke ye novel dia..msti best kan..mama tk ade lagi koleksi dr nukilan dia..satu ari nanti akan dptkn novel dia..


dekat 2jam tanpa papa mmg mama stress..lepas ni pikir 2 kali nak pegi tempat2 cmtu tanpa papa..ape pn terima kasih ye papa banje mama..


3 comments:

DYatie said...

Banyak nyer noveelllsss!!
Teringin nak g pesta buku / karangkraf gitu. Huuuuuu.

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

salam pekenalan dari umi ..

bestnya dpt kumpul novel banyak2 mcm ni ..dapat bergambar dgn penulis lagi tu ..bestnya(^_^)

mamaRIFQY said...

Banyak betul buku eja ni..na ni minat tapi entah bile la nak baca..kiki..biasa buat pekasam je