Tuesday, October 29, 2013

Grand Lexis Port Dickson

mama kan dah lama nk pg kat GL tp harga dia rasa pikir 2,3 kali..kbtln plak bulan lepas ade offer kt groupon rm450 so mama berzikir kat tinge papa..kononnya adiah besday..haha..yes!!!papa approve..lepas je bl terus booking date..nasib baik masih ade bilik kosong aritu..kononnya kan nak gerak awal..besela kan papa mcm2 menda nak settlekan so gerak dlm pkl 2..tak ksh la sbb check in pn pkl 4ptg..smpi sana pkl 4lebih..terus pg check in..


masuk je bilik, si kakak dah 'WOW'  dan si adik dgr kakak sbb cmtu dia pn ikut wow..terus tak sabar nak mandi pool..papa suh rehat dl sbb penat driving kan..tp budak ape la tau kan sabar..papa nak tdo pn tak dapat..melompat2 atas katil suh papa tukar baju..bape kali diaorg dok buka pintu sliding tu tak sabar pnya pasal..bilik mmg luas..katil king tu ade 2buah..bilik air luas blh tdo dalam tu..haha..kakak plak siap ckp mlm ni dia tdo dgn adik sendiri atas katil..papa mama tdo katil lain..






masuk je pool, adik berani ddk tgh pool..kakak berani main tepi2 je..penakut yg amat..takut lemas dia kata..jenuh papa ajak tak nak..menangis2..dkt stgh jam baru dia berani..itu pn tak nak naik naik dah..nak mandi puas2 dia kata..layan jelah kan..adik sekejap je dah surrender..mengigil sejuk..tapi elok juga adik naik awal sbb clorin dalam air tu rasa kuat..bau kuat..so tkt dia tertelan air dalam pool tu..kira lama juga la si kyra berendam..dkt pkl 7 br dia naik..itu pn dia ckp esok kakak nk bgn pg2..






malam tu pusing2 port dickson cari makan..tak igt nama tmpt tu..so far makanan dia ok..cuma makanan dapat lambat..rega blh tahan la..ms tu kitaorg order siakap stim,ketam sweet sour sekor,telur dadar,sup sayur,air tembikai,milo ais dan coconut shake dalm rm60 lbh..ok la kan..takdelah mahal sgt..

esok pg kakak bangun awal.tk payah berdrama bila suh bangun tido..suh papa bawa kakak jalan2 pantai dl smentara adik tdo lg..gmbr dlm fon papa tk smpt nak transfer..mls pn ye..huhu..kakak nk mandi kat pool hotel tp papa lupa bawa towel..nak minta towel kt situ blh..tapi kad plak ade kat mama..so kakak mandi kat bilik sj..adik mmg tak nk mandi dah..agaknya dia rasa sejuk kot..





sblm check out harusla berposing dl dalam bilik.papa bawa je tripod tp 2,3 kali snap tk jd..terlambat la, flash sgt la..so gmbr sekuarga byk tk jd..yg jd pn amik kt toilet pakai tab..senang..haha.






yg best kan aritu kitaorg check out dapat 2lai tshirt GL, 2buah mug GL dan sbekas cookies..katanya sbb kami check out sblm pkl 11..mana tak check out awal..dr bilik kami nak ke lobi hotel mcm jauh..nak kena naik kereta klu jalan rasa cm jauh..so lepas check out kami pusing2 kt hotel tu..situ seronok ade outdoor activities..tapi harusla kena sewa..mama tingin nak naik basikal..tapi budak ber2 ni cm ssh plak nti nak bawa..so lupakan la hajat tu..just bawa diaorg main kt playground je..jadila ye..tp bila nampak pool kat hotel tu budak2 ni sibuk nak mandi pool lg..haha tk de maknanya nak kasi sbb kunci bilik dah tkde..next time kita pg cuti lg ye kakak,adik..kakak request nak cuti kt hotel ade pool..insyaAllah






8 comments:

Haslinda Sadiken said...

ehh..ejaa dh turun PD ke..uwaaa...x jumpaa

♥ ROS ♥ said...

Bestnyer eja.. Nnt sharela cost pergi sana.. Tringin nak merasa duk hotel2 ade private pool ni :)

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

Mama Damia said...

lin: ala aritu kn dh ckp...igt lin tau..huhu

Mama Damia said...

ros: akk bl bauncer kt groupon so murah lg skt..if tk 6,7rat gak..

Mama Damia said...

wardah:salam kenalan sis

~ NANA ~ said...

Syok kn...i suka pegi tmpt yg ada private pool..hehe

cikpingu said...

private pool tu..halamakkkkkk..bestnyeeee