Thursday, October 31, 2013

Doll House for princess

balik dari Teluk Intan terus bergegas ke Ikea jupe anak sedara papa .. amik doll house kat dia..kan dl mama order dari mama natt..tumpang shipping kawan dia yg back for good..org tu plak ddk kedah..plan asal dia bawa blk tg malim so nti kitaorg pegi tg malim..tapi takut kereta dia tak muat..so try tnya anak sedara papa kot2 dia blk kedah..kebetulan raya haji diaorg blk kedah so dia kata blh bawa blk..tu yg pegi amik kt ikea..kebetulan mama nak hantar toys kt kawan sekali..


mak aii gila berat tau..19kg..pakai troli ikea bawa ke kereta..haha selamba je kitaorg..ikutkan tak blh..kakak dah excited smpi tak nak pegi mana2 dah..nak balik uma terus..balik uma cpt2 dia mandi..tgu papa mama maghrib terus suh pasang..mmg good girl la dia mlm tu..mula2 kitaorg ikut cara tradisional..pakai screwdriver..mmg lmbt la siap..skru pn ade longgar..sudahnya papa pakai seluar pg kilang dia amik drill..nasib la 15min je pegi balik tu yg dia sggp tu..


sementara papa pg amik drill mama pasangkan dl katil dgn tangga..itu pn ngam2 papa sampai br siap 2 menda tu..kata cara tradisional kan..hehehe..papa kemaskan dl skru2 yg longgar tu..baru pasang yg belum siap..stengah jam dah siap..anak2 pn masa papa mama sibuk bertukang diaorg pn ikut sama menyibuk..siap pg punggah barbie2 bawa kluar..


zaman mama dl tkde tau menda2 gini..zaman papa lg la tkde..hahaha..alhamdulillah dapat belikan tuk diaorg dgn harga yg berpatutan..mama beli tak silap masa tu rm270..murahkan..kebetulan ade sales time tu cpt2 mama natt tnya nak beli juga ke tak..dia pn nk beli ke jannah..sales plak 24jam je..so terus proceed..kalau tak rega asal dia dalam RM460 gitu la..kat mothercare ade juga gak..mama tanya berapa makk aii blh dpt emas seketul ..rm1099..masa tu kyra merengek2 suh bl..terus igtkn dia yg mama dah order dkt mama natt br ok..







mmg best la utk budak2..toilet dia pn bl tekan button tu bunyi mcm flush sbnr..piano tu pn ade bunyi tp satu bunyi jelahkn..lampu pn blh menyala..lift tu diaorg tk larat nak angkat sbb ketat..so skrg kita tgk la bape lama diaorg main ..dah jemu nanti terbiar la menda alah ni

6 comments:

♥ ROS ♥ said...

alamak...ros dh lama teringin mainan ni.. teringin untuk ros bkn untuk anak..kikiki

Haslinda Sadiken said...

tutup mata..kang maknye yg kenan..SB bukan tahu apa2 pun..hahhaha

Mimy Hamid said...

akak teringin sangat mainan gini huhu tp apakan daya ku anak ku lelalki.....mmg mainan idaman masa kecik

Mama Damia said...

ros: akk pn teringin..tu yg pejam mata beli ke budak2 ni

Mama Damia said...

lin:meh ajak sb main sma2 kak kyra dgn fiyya..

Mama Damia said...

kak mimi:zaman dl nk minta kt mak pn tkt gak..tkt kena mrh..huhu