Tuesday, November 8, 2011

kyra terpaksa buat nebulizer

Malam pertama kami pindah ke Desa Coalfield..malam tu juga kyra demam..dia kan jenis alah ngn bulu2 binatang ngn habuk..walaupn kami dah cuba sedaya upaya mengemas mlm tu..siap mop bagai..esoknya mmg terasa suhu kyra tinggi..tmpt baru kan tk tau kat mana klinik yg ok..kami terus bawa dia ke sek7 s.alam..klinik biasa kami pegi..

mak aii pttla ank mama pasif je aritu rupanya suhu dia 40.2'c..doktor terus suh nuse masukkn ubat bontot..ubat jgn cakap la mcm2 ubat dapt..2,3 ari pastu demam dia dah ok..tapi batuk tak ok..nampak cam susah dia nak nafas klu batuk tu..cam semput la..ari khamis tu papa ajak pegi klinik..berpusing2 kami cari klinik smpi kt saujana..jupe klinik terus daftar.Doktor suh buat nebulizer..kasi lega skt la..kami tak kisah janji kyra cpt sihat..papa la kena pegang sbb mama perut pn dah ke depan kn..

 mak aii kyra pnya la meronta tak nk kena nebulizer siap pembantu doctor nk bedung dia..skali ade sorang lg pembantu tlg pegang pyedut mama tlg pegang tangan kyra..sian tgk kyra time tu..menangis2 smpi kami pegi makan dia nampak doctor tu makan kt kedai yang sama terus dia jadi takut..sampai tak nak mkn..tp mlm tu kyra alhamdulillah dpt tdo dgn lena..

p/s:smpi skrg kyra still batuk2 lg..tapi takde la teruk mcm sblm sedut tu..

11 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alahai!! Samalah mama, Aqil pun kene Neb 2 kali pegi wad kecemasan raya korban hari tu.. Sian deme.. Get Well Soon Kyra syg.. ;)

mummy_ayu said...

ala siannya..Ian dulu masa kecik2 pun selalu gak kena amik gas mcm nie..sampai satu tahap tu, dia dah tak takut..sbb Ayu cakap..makan asap..suka dia.. :-)
sekarang dah ok..alhamdulillah la..kena banyak pantang..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kyra adriana masa bby rajin amik benda alah ni..now alhamduliilah lama x amik dah xde alah2 ngan bulu2 lagi..hope kyra eja get well soon yea..

lama x baca n3 eja- nape pindah??

Mama Kyra said...

salina:kesian kan tgk ank2 skt..rs kita nak tgg kesakitan diaorg ni..

Mama Kyra said...

mummy ayu:kyra ni maybe sbb 1st time tu yg dia menangis tknk..rs pyh juga ayu kita dh tak larat tp ari2 kena mengemas uma..tknk ks habuk..klu g uma sedara ckp awl2 simpan kucing diaorg...

Mama Kyra said...

adlin:tq ye..minta2 cpt la dia baik..kesian juga batuk2 ni..smpi nak semput...

Mummy Irish@honey said...

irish pun bru ni g neb..ok skit..kalau x nak tido malam pun xlena..sian..get well soon kyra..>huge<

eliyaezlinalias said...

semoga kyra cepat sembuh yea...

Mama Kyra said...

mummy irish:kyra dah ok cuma tgl batuk2..tq ye

Mama Kyra said...

kak el:tq ye..

ashra said...

moga sembuh sepenuhnya ya kira =)
eja pun take care...