Tuesday, November 8, 2011

Ke mana kami pd Hari Raya Aidiladha....

Belum terlambat tuk mama ucapkan selamat hari raya aidiladha buat semua umat islam di Malaysia..taun ni kami raya dekat selangor aje..penat berpindah uma tak ilang lg..huhu..persiapan pn ala kadar..mama tak masak ape pn..nak masak papa kata tak payah..kita beli je rendang tok ngn nasi impit..nak plak pagi sabtu mama kena simpul biawak mmg lenguh2 la kaki..

so pagi2 tu bangun mama hangatkan balik rendang potong2 nasi impit sementara papa pegi solat sunat..kyra bangun pagi2 dah cakap aritu ari raya nak pegi beraya uma pak lang dia..smpi webcam ngn family mama kt kuantan pn dia taknak..yang tak tahan siap minta duit raya kat papa..hehe..igtkan nak bawa dia pegi tengok org sembelih lembu tp cik tinting tu tak sabar2 nak pegi beraya so cancel jelah..

kul 11 kitaorg gerak dr uma ke putrajaya..singgah Alamanda dl..sbb dah alang2 kuar kan nak cari set comforter tuk baby coat adik..masuk kt Anakku takde yg berkenan..msk mothercare tak jupe yg satu set  pnya..sekali masuk Modernmum jupe yg set Bumble bee..baru je pekerja tu nak buka kasi mama tengok kyra dah mengamuk2 kt luar kedai ajak pegi uma kak izy dia..huhu..mama pn cpt2 la kuar..sian budak kedai tu..

dekat 3jam juga kt uma abg ipa mama tu..kyra memang seronok la sbb kak izy dia pandai layan dia..mama pun terubat rindu nak makan juadah ari raya..dah sembahyang suma kul 3 kami beransur..pegi ikea..nak cari blind tuk tingkap dapur..tak jupe yg jenis kain..yg jenis buluh tu ade la..tak minat sebab nanti senang berhabuk..sudahnya beli lilin ngn bunga...

kuar ikea jln2 dl kat ipc aka ikano..minum2 dl sbb mama dahaga sangat..ajak papa round dl..igt nak pegi  toy r us sbb rsnya ade juga jual set comforter..skali nmpk ade mom's care..jupe yg berkenan tapi lupa nak kuar duit..huhu..ms cari papa kt tmpt budak2 main ternampak cm ade warehouse sale tuk barang baby..rupanya mom's care pnya..nasib tak beli kt butik dia..g kat papa minta wallet dia..dan nasib baik kyra mengamuk2 kt alamanda sblm tu kalau tk mesti mama terbeli yg harga asal..sbb bumble bee harga yg 2bumper coat,fitted sheet ngn comforter rm219.00 tp kat jualan tu mama dpt rega rm153.97..save juga dkt rm60..tapi bantal tkde yg kecil terpaksa juga amik kt butik mom's care tp tkde diskaun..


p/s :takde gambar kami sbb kamera takde bateri..changer tertinggal kt ktn..huhu..kamera hp tak lawa..

2 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

raya haji sempat soping mak yong ni hehhe...

Mama Kyra said...

adlin:skrg ni mmg kena stat cari brg bb dah..bln 1 nak kena blk kg..