Bahan-bahan
*Udang
Cili Giling
*bawang merah
*bawang putih
*halia
*serai
bawang besar (hiris kasar)
Gula
Garam
Petai
Sos Tiram
-Bahan bertanda * blend kn..
Cara-caranya
- Goreng udang sekejap je..angkat pastu tos
- tumis cili giling ngn bahan yg dikisar smpi pecah minyak..
- msk air skt,sos tiram,gula,garam..
- masukan udang, bawang besar dan petai..kacau2 kejap pastu angkat..
*mama msk simple2 tu pn belajar melalui tenet or memerhati mak msk..
6 comments:
eja..same la pulak resepi kite malam ni..sambal udang petai..
CT ye ke..fav papa kyra ni..
eja, dulu kite pun x makan tapi hubby mmg suke..kite pun jadi terjebak..hehehe
kite pon nk masak ni esok .. tp papa kata tak pyh letak petai wpon beliau sgt suke mkn petai...... baru nk try masak sambal nisendiri... dolu2 mak yg masak.. ekekekekeke.. kite ni mmg jarang ke dapor.. tp smlm dh semat dlm ati nk start rerajin sket...
aww! sedap tuu.. tapi en hubby fara tak boleh makan udang.. nanti gatal2..
owh..lama x masak udang sambal...eh..ad apetai lagi..
alahai.sedpanya
Sumijelly.com
Post a Comment