Tuesday, December 31, 2013

Aktiviti bila dah kenal jiran



dulukan masa pindah dekat DC memang terperap je kat umah..tak kenal jiran2..sampai la 1 group komuniti kami buat group whatsapp..tapi tak best la juga kan nak sembang sebab campur laki perempuan..so kami kaum2 ibu sepakat tubuhkan group suri pedua..best dalam tu.semua menda kami kongsi..kalau orang ni cari tempat transit anak2..cpt je ade info kat mana2 yang ok..macam tu la juga mama tau kat mana taska yang ok di DC..

Yang lagi best dari group Suri tu ade 2orang kakak ni nama Kak Lina dengan Kak Rus..memang rajin la sembang sampailah satu ari tesco di Puncak Alam buka..kak Lina ajak sape nak ikut dia..so mama dengan kak rus follow..bayangkan 8 org anak dari 3ibu bergabung mmg kecohla kan..dari situ kami rapat..

Dan masa banjir melanda di Kuantan..kaum2 ibu ni bertindak mengumpul dana untuk membeli barang2 keperluan..dan lagi sekali kami bertiga berkerjasama pegi membeli barang2 tersebut..masa tu agak pening juga mana nak tinggalkan anak2..macam kak rus ade 3org anak..so kami decide tinggal di umah kak lina..sebab dia ade ank umur 15 tahun..dlm ati tu mmg cuakla kan..alhamdulillah balik je diaorg elok je..

Dari situ kami buat aktiviti sementara kak lina cuti sekolah..maklumla cikgu kan..aktiviti pertama kami buat cistat dgn ciskut..mama ajar buat ciskut..kak rus ajar buat cistat..2,3 ari lepas tu kami tlg kak lina siapkan dadih dgn kek minyak tuk bawa ke Melaka..sementara tu mama plak ajar cari buat macaroni baked..asben kak lina siap cakap suka tengok kami yang ade aktiviti n.Sekarang ni kami tengah cari masa nak buat cream puff dgn lidah kucing sama-sama..papa..harusla suka kan bila wife dia ade aktiviti siang2 ari..balik umah ade je hasil di bawa balik..





Sekarang ni baru mama seronok duduk DC..dah kenal jiran-jiran sikit..

2 comments:

izfanora said...

bestnya.. za ni kt umh mak, dok terperap je.. try pun resepi geng gojes yg meletup.. hahaha.. tu pn klu rajin.. klu r..

UMIE SUE said...

sama lah dengan sue..ada geng wasap jiran..besttthehhee