Monday, December 30, 2013

Pesta Buku di PWTC

Ikutkan minggu tu nak balik kampong..tapi papa kata tak boleh sebab ade lagi job nak siapkan..ok la kan pujuk ati yang lara..mama buat deal dengan papa..bawa mama pergi PWTC..bila ditanya ade ape kat situ..terus mama jawab ade expo buku..novel murah-murah..diskaun banyak..berbaloi beli..memang bodek abis2 la kan..papa just jawab “ok..pegi ahad pentang”.. Masa sampai tu tempat pertama target booth karya seni..sebab kak rus jiran mama banyak kirim buku dr karya seni..ms masuk tu wow..rm5 diskaun..bese beli dekat website dia just dpt rm3 je..memang rambang mata la kan..sekali tu duit cash tak cukup..ingatkan boleh pakai debit kad..sekali suma main cash..terpaksa beli sikit dulu then pegi cari atm..lepas dah kuar duit tu..papa dengan anak-anak tah kemana..tengah dok cari-cari tu terjupe plak kak iena hamdi..siap ajak pegi booth dia..Love Novel..jupe la kak kemboja suma..terbeli juga la 2 buah dekat situ




Nampak papa dgn budak2 ni duduk dekat area pentas mama masuk balik kat karya seni..beli lagi buku..tak silap la kan dekat karya seni 7 buah juga mama beli termasuk kak rus punya..dah settle dekat karya seni pegi plak booth idea kreatif..memang target 3buah je..sekali ade lagi 2 ke 3 novel  terbaru..dalam ati ni sabar eja sabar…kalau ikut nafsu mmg borong juga la kan..nasib baik la masih boleh control..so beli yang mana mama target tu jelah kan..kat idea kreatif ade less 20%..kat lovenovel dapat less RM4 setiap buku…



Dah settle memborong pegi balik ke papa..kononnya nak ajak balik..ajak plak pusing kat hall pwtc..skali tengok kaki novel lagi la buat sales gila2 rm6..dari tak nak beli terbeli juga 3buah kat situ..total abis rm300 termasuk dengan kak rus punya..kira ok la kan rm300 tu boleh dapat 15buah buku..kalau takde sales cmni takdenya dapat rega camtu..nasib baik la papa  tak membebel bila tengok mama memborong..kira stok sebulan la..nasib baik papa amat memahami isterinya yang suka baca novel malam2..
 


Dah settle memborong pegi balik ke papa..kononnya nak ajak balik..ajak plak pusing kat hall pwtc..skali tengok kaki novel lagi la buat sales gila2 rm6..dari tak nak beli terbeli juga 3buah kat situ..total abis rm300 termasuk dengan kak rus punya..kira ok la kan rm300 tu boleh dapat 15buah buku..kalau takde sales cmni takdenya dapat rega camtu..nasib baik la papa  tak membebel bila tengok mama memborong..kira stok sebulan la..nasib baik papa amat memahami isterinya yang suka baca novel malam2..
 

Kira sejam je kot kami kat pwtc..soping yang paling cepat settle..lagipun mama dah listkan buku2 ape mama nak beli..lagi satu takut kyra panas balik..tkt kesan ubat yang dia makan sebelum tu dah abis..kyra time tu kena virus fever  if makan ubat dia kan cergas cam biasa..kalau kesan ubat tu dah ilang dia kan lemah balik ..sebab tu kena cpt2 beli dan belah..tapi kan lepas balik dr pwtc aritu mmg dia dah pulih sikit..


Yang sakit ati kan…balik umah tengok geng2 gila novel pos gambar novel kt fb..eh eman sufi ade buku baru..skttt ati sgt tak beli..tanya kawan yg kerja kat karyaseni..kalau beli dapat less rm3 ke rm5…nasib baik dia cakap blh dpt rm5..dari nak beli satu terbeli 3 lagi..
 

4 comments:

Haslinda Sadiken said...

lin mintak adik je yg tolong belikan..sekali rezeki adik kata buku tu jd hadiah besdayy..yeeepiii

Mimy Hamid said...

banyaknya novel eja!!!!!!!!!

Mama Damia said...

lin: ni bukan bbw..ni yg dkt pwtc tu..byk novel2 jual..

Mama Damia said...

kak mi:minat eja ke arah ni kak mi..nasib asben support..