Monday, November 4, 2013

Playroom bertukar wajah

sebenarnya dah lama pn nk ubah susun atur bilik mainan diaorang ni..pasalnya klu ade org tumpang sembahyang kt bilik tu mhadap ke patung2 tu..kena cover dgn ape2 kain..yelah kan tak baik..tp nak menunggu papa free idokla..memanjangnya la dia bz..lepas tu mcm sempit je space..ntah cmne aritu kononnya nak mop dgn sapu je bilik tu dan kutip2 mainan yg bersepah2..datang plak aura rajin suma mama punggah kuar bilik...

budak2 tu mama halau suh tengok tv..kalau tak lg bersepah..mainan yg kecil2 mcm dapat dr chicky meal, happy meal mama buang skt..yg rasa syg mama masuk kt dalam storage mama ztee kasi aritu.plush toys pn mama mskkn dalam storage box beli time the curve buat expo barbie aritu..kekdg menda kecil2 cmni la yg nampak serabut..tp bila ade promo dr mcd ke kfc kita juga gi belikan tuk diaorg..





paling mencabar tolak almari 5 tingkat tu..mama tolak slow2 jelah sbb patung2 tu suma mama tk kasi buang..nti satu hal nk kena susun blk...sofa tu pn kasi tolak..yg tu pn blh kata berat juga..barang2 tak guna kasi masuk storage box simpan atas almari..yg buat serabut bilik ni dl mama simpan sekali barang2 glassware Pelangi Manis..so cam takut pecah susun elok2 dalam almari baju tu.almari bj tu mmg tk pakai..so dr terbiar cmtu tu yg buat simpan brg2 pelangi manis.dah warning bebudak ni jgn usik barang2 mama..pastu ade adiah2 yang mama tak buka mama susun elok2 termasuk kasut fiyya 2pasang
 




papa balik2 je terus ckp baru best nak masuk bilik ni..kemas ..diaorg nak main pn tak sempit..cehhh time ajak kemas kemain byk alasan..ni tunggu papa beli kipas dinding..rasa selamat skt diaorg main kt situ..kipas berdiri tu tkt si fiyya hulur jari..tapi tulah ntah bila la dia nak gi beli..org laki salu gitu kan..grrrr..




tapi kan mungkin la Allah gerakkan hati mama mengemas bilik tu..selang 2,3 ari lepas tu  parents mama datang..mak klu datang mlm br dia naik atas tuk tido..siang dia ddk bawah tak larat nak turun naik tangga..if nak tdo rehat kat bilik tula..so takdela dia tak selesa kalau rehat kat situ..

4 comments:

mama ila said...

banyaknye mainan diaorg..hihi..complete nie..ngan dapur masak..mini market..katil baby..hihi..cantik2 =)

DYatie said...

Banyaknya toysss!!!! :D

eliyaezlinalias said...

wahhhhh......!!!!
banyaknya toys...!!!

Rose Azadir said...

banyaknye menan...hehee...anyway...Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…