Tuesday, June 18, 2013

Majlis Aqiqah Baby Harraz

jumaat lepas kitaorg sekeluarga gerak balik kuantan..parents mama buat kenduri akikah dgn cukur jambul anak sedara mama..baby Harraz..time sampai tu adala jiran2 yg sibuk menolong prepare barang2 nak masak esok pg.mlm tu mama,adik mama yg 2 org , tunang adik sibuk packing2 goodies beg nak kasi kat tetamu dgn org marhaban.


majlis start pukul 11.30pg...kyra ok..si fiyya yg meragam sedikit..taknak dgn orang lain.berkurung dalam bilik pasang aircond dgn tab utk dia..kalau tak mmg mama tak boleh membantu..kakak bawa diri dengan sepupu2 dia..alhamdulillah majlis aritu berjalan lancar..cuma panas sedikit aritu..gambar2 menu mama tak snap pn..tk sempat..menu aritu nasi cmpur ade gulai nangka,gulai kambing,ayam goreng,ulam2,sambal belacan,pulut kuning,rendang,sambal ikan bilis dgn bubur pulut itam...aritu kambing tumbang 2 ekor..






 si kecil sgt la behave aritu..last2 org yg nak cukur rambut dia, merengek2 sedikit..kalau tak mak selalu cite dia asik nangis..agaknya tau majlis dia..tak lama lagi dia nak balik teluk intan msti mak kitaorg demam..orang tua gitu la kan..kalau dah jaga ank2 kita 24jam bila masing2 balik msti demam..macam kyra fiyya gitu gak..sampai demam2 mak..terdengar2 rengekan dgn bau budak2 ni..mama pn rindu juga kat si kecil tu...baru 2 kali jupe dia.aritu sempat la konon2nya mama shoot gmbr dia..




1 comment:

Jumria Alimuddin said...

wah tgk pic2 memang well behave bby u:)

http://jumnutriblog.blogspot.com