Wednesday, June 5, 2013

Barbie Pink Shoes

last week mama ade nampak kat instagram, kawan mama upload dia bawa ank2 dia pegi the curve ade barbie..kyra last week mmg la pegi art class tp kami tak tau ade barbie ni sbb lepas kyra kelas kami terus ke one utama..so awal2 dah plan lepas kyra abis kelas nak bawa dia pegi..kebetulan aritu kami parking kat the curve..so mmg lalu la area barbie tu sblm nak pegi tesco..smpi dia cakap kat papa taknak pegi kelas..papa cakap tak blh..sbb bln 6 kyra banyak skip kelas..



kyra memang excited sbb dia blh kata tiap2 hari tgk cd barbie pink shoes ni..tak tau bila la dia nak jemu..mcm barangan barbie jual kat situ..pakaian,kasut, beg , aksesori, peralatan serta toy..nasib la adik tak minat barbie..so takde la dia minta2 nak barbie..so belikan kakak barbie seketul lepas tu belikan box storage untuk bilik mainan dia..beli rm80 ke atas akan dapat mekap, constume dgn sekeping 4r percuma


tapi nak tunggu turn mmg lama la..sampai rasa dah give up nak tunggu..dari pukul 4 pukul 8 baru turn kyra..diaorg kata boleh cancel bawa ke hari lain masalahnya weekdays mmg la tak blh papa keja kan..weekend kitaorg pegi kelantan so nak tak nak kena la tunggu..kakak nak juga amik gambar..sementara nak tunggu turn dia, kitaorg pusing2..papa kata nak pegi urut, bawa anak2 main kt level 1..lepak kt chatime..agak2 pukul 6 kitaorg pegi balik ke barbie sbb ade show..time ni adik dah meragam nak tido..blh time tgk budak2 menari ballet dia tido..






sampai turn kakak kemain suka la..kakak kan suka mekap,melawa..lg satu dia mmg nak jd princess..dl time kt groupon ade promo.. 198 tak silap..nak beli tapi pikir2 takut dia tak nak bergambar..mula2 tu kakak susah nak senyum..masam je muka..sampai photographer tu minta mama masuk..kira nak kasi senyum la kn..alhamdulillah tak lama lepas tu kakak dah selesa..
ok dah nama biz kan..memangla dia kasi free sekeping tp kalau korang tgk gambar2 yg lain tu cantik confirmla korang rambang mata nak pilihkan..sudahnya mama beli extra 4 keping..sekeping rm30..pandaikn diaorg buat duit..dah la kena beli barang klu nak amik gmbr..lepas tu kakak dpt baucer rm10 tuk beli barangan barbie dekat store midvalley..gambar siap dlm 3mgu..kenala tunggu kan..klu korang tnya mama takde amik gmbr ke..takde.sbb dilarang sama sekali amik gmbr wlupn dari jauh..cuma papa ade la snap gmbr curi2..tp dah nama gmbr curi2 kan..tak jadi..hahaha..




lepas settle dekat barbie tu kitaorg jalan2 cari makan sampai ikano tp budak2 ni dah ternampak barney dgn thomas..sudahnya terlekat kat situ..adik plak pnya turn dapat sekor barney..ikutkan malas nak beli sebab ade sekor kat umah..tapi dia punya melalak nak juga..sudahnya beli la juga..papa plak nampak speedy tgh buat sales..cd murah giler..dah la budak2 ni blh kata selalu beli cd..bayangkan cd barney fiyya rm10 utk 3pcs..mana nak dapatkan..cam cd barbie kakak rm25 3pcs..murah gila kan..nasib kitaorg tak beli dekat barbie dgn barney tu..cari juga Hi5 nan ado..



3 comments:

ashra said...

bestnye eja.
sorry tak dapat join...ingat nak gi gak,tapi ada hal keluarga sket..

wahh..good.kyra sekarang da beranikan..
takperlu eja risau lagi...hehe.chumel kyra and fiyya

amal said...

hehe best je. anak perempuan mmg konfem2la minat barbie nih

MyBabyLane said...

Hi,

Feel free to browse Gymboree original clothes for baby girl and baby boy here http://mybabylane.blogspot.com/ ;)