Saturday, September 1, 2012

Holiday Ke Melaka Part 1

raya ke4 kami sekuarge pergi ke melaka..repeat blk sbb sblm ni tk puas jalan2..gerak dari uma pukul 11 pergi klang dulu..singgah rhb bank nak amik kad atm yg hilang kat kuantan..papa kalau dia msk duit kt acc mama msti dia tak ingat nombor acc..so dia pki kad atm mama..masuk ni dh 5kali dia tertinggal kat mesin cash deposit..nasib baik la tk ilang..

malangnya tk blh plak buat kad..sistem down katanya..tkpelah janji dh batalkn kad yg hilang tu..klu tak risau juga..benti mkn dl kt kfc kt tepi highway kat s.alam..mkn siap2 nti takde la kebulur..smpi melaka kul 4..cari2 hotel kt area town..sng nk jln2 kan..kitaorg stay kt Beufort Hotel.. hotel kt town blh tahan juga harganya..agaknya sbb melaka ni tmpt kunjungan pelancong kot..tu yg harga blh tahan...

budak yg tak blh kena panas kena aircond je terus mood ok blk

nak kluar g town

malam tu kami siap2 kononnya nak cari asam pedas..kesian btl jalan2 time cuti raya byk betul kedai tutup..pusing pnya pusing jupe la..dpt la juga smangkuk asam pedas ikan pari..mangkuk terakhir..lepas makan masuk dataran pahlawan..nak cari inner mama yg ntah kemana ilang..pusing2 jupe padini msh sale lg..igt nk cuci2 mata je..skali tercuci poket skali..rembat 2lai tshirt kt budak2 ni kyra minta aksesori..

kluar dari dataran terus g menara taming sari..kyra pggl melaka..hihi pttla dia dok bising2 nak g melaka melaka..bila explain dah smpi melaka dia kata bukan..lalu dpn taming sari terus dia tnjk tu melaka..apelah kakak ni..turun dr taming sari papa sewa beca..kakak la excited nak naik..mama ckp better naik mlm tk panas. klu naik siang panas fiyya merengek nanti..before balik hotel tapau tuk kyra ngn fiyya bubur mcd..mama set gcb.. frust gila bateri tab abis mmg tk dpt snap gmbr sgt..kamera hp tk bp cntk.

2 comments:

Mama Likha said...

alah rugi tkde gmbr.. pasni boleh amek gmbr puas2 lah dh ade fon canggih tu yer...


Mama Damia said...

mana ade canggih pn mama titi..hihi