Friday, August 31, 2012

Kisah Raya Kami

raya pertama kami kt kuantan..tk banyak gmbr diamik kisahnya sebab budak kt bawah ni meragam..panas beraircond sokmo la dia..taun ni mcm tk bape meriah sbb kakak2 mama semua blk umah mertua diaorg..kyra pun tkde geng sgt...pagi raya menu rendang,pulut kuning dgn satay..si fiyya ni pn semua mkn..dgn pulut pn dia bedal..


agak2 boring takde org sngt dtg beraya kami beraya kat ECM..plan sj nak jalan2 je..lebur juga kat parkson dpt la budak2 ni spasang bj polo..papa siap perli kata dh ckp bj diaorg..hehe ssh la nk dpt bj polo ori murah..dh jupe kita rembat la..naik kt tempat komputer papa beli laptop dgn broadband baru sbb yg lama si adik buat rosak..huhu..

raya ke2 kami dah gerak blk ke sg buluh..br teringat yg kami tkde amik gmbr raya ber4..kesian btl..time nak blk minta adik mama snap kan..si kyra plak ks rosak gmbr..menangis tk nk bgambar..ish budak sorg tu ikt mood dia je nk bgambar..


raya ke3 kami berkumpul ramai2 kat tg malim..uma kakak2 papa..seronok sebab dapat berkumpul dgn ahli keluarga lain...kalau tak buat cmni mmg takkan dpt jupe la family2 yg jauh ni..kyra ade juga msk games...bw bola pingpong dlm sudu..geli hati tgk..dpt no 4 and terakhir..hihi tkpe la taun dpn kakak cuba lg ek..mama msk game kalah juga...ade lagi yg laju asingkan barang2 dalam beras tu.. tuk acara berpasangan seiring sejalan kami msk akhirnya menang juga..no 3..hihi takpelah tuk suka2 je kan


nama game ni siti muslihat ala mcm dlm cite musang berjanggut tu..

ni game seiring sejalan..

ni games tuk anak2 dara je..mak2 dara tkleh join 

kyra pandai buat hal sendiri..ni dia dgn anak sedara dia..ntah bila masa mkn askrim..dtg ke mama abis comot2 dress dia ni

fiyya pn nasib baik la mood ok..tkde la dia meragam2 org ramai..dia pn seronok kot..gmbr kat bwh ni fiyya dgn anak sedara dia beza sbln je..fiyya lahir 17.1 kazim lahir 17.2..tahun dpn tgk fiyya,kazim dgn mirza tergedek2 join.
.kazim + fiyya

happynya dia..

acik lan,adik tak mkn petai la

pas penat2 main game makan tengahari dl sblm gerak ke uma kak yah plak..kat situ ade acara lain plak merangkap hi tea..first skali buat bacaan yassin..pastu ade game kotak beracun, cabutan bertuah,pyampaian adiah dgn hamper tuk setiap family last skali duit2 raya tuk ank yg masih belajar dan blm bljr..ni acara yg ank2 kecil tgu..


ni time amik adiah no 3..kakak kata dia yg menang..

sbahagian besar family arwah Hj Latif

anak + menantu + cucu + cicit arwah Hj Latif n Hajah Badariah

selamat ari raya buat semua kenalan kami..minta maaf klu slama bkawan ade buat anda semua terasa

p/s:gmbr ade yg diambil di pergatif..

5 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Meriahnya raya..siap ada gathering raya..syoknya..sure kyra Fiyya dpt byk duit rya..hehe..slmt Hari rya eja =)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Meriahnya raya..siap ada gathering raya..syoknya..sure kyra Fiyya dpt byk duit rya..hehe..slmt Hari rya eja =)

Mama Damia said...

syima:slmt ari ry shima..yg ni mmg acara tahunan..

Mama Likha said...

kelakar ayat geli hati tu hehehe...

meriahnya. ramai gile ! kuarga weol pun klo berkumpul dan amek gmbr mcmni, lebih krg mcmni gak nyer.. hmmm bestkan bila bkumpul

Mama Damia said...

ayat mana yg geli hati tu mama likha..mmg sonok dpt kumpul ramai2..time ni la dpt jupe..tu pn ade yg tk blk