Monday, April 16, 2012

Gold Coast Morib

ni kisah mgu sudah juga..papa mmg plan nak bawa kami semua bercuti..dia pn nak berehat penat bekerja sblm ni..so mama cadang pergi ke morib..sambil dia berehat kyra blh main kat waterpark dia..lgpn fiyya tk penah bercuti lg so kena g dekat2 dl..

kami dah siap nak berjalan

kita pegi ari ahad baru ni..harga ok la rm305 siap pakej ngn tiket masuk, breaksfast..igtkan pagi ahad tu mama nk pegi ke bengkel pa&ma tp ank2 tido kepenatan sgt sbb sabtu sblm tu kami berjalan ke empire ngn alam sentral..terpaksa cancel..n kelam kelibut menyediakn 3org kluar uma pn pkl 11 lebih..kami singgah dl kat sek7..g butik fareeda dl sbb mama nk betulkn awning..skali tkde kena g bangi..so papa belanja mama selai tudung..sbb sblm tu dia ngn ank2 soping sakan..tocei papa

tudung hasil rembatan..blk dr morib pn mama rembat lg selai

smpi ke morib terus check in..time tu ramai juga org nak check in..wlupn ari ahad still ramai yg check in..bkn check out tau..maybe sbb hg promosi tu kot..naik bilik..rest dulu..budget cm jauh je kan..haha..papa kluar bw kyra g cr minum petang..mama golek2 ngn fiyya..fiyya toksah cite la asik tido je budak tu..



pas asar kitaorg trn g pool.mmg happening..kyra dh tk sabar2 nk mandi..rs puas tgk dia excited..dpt tengok dia gembira cmtu..yelah sejak ade adik ni byk luangkn ms ngn adik..mama plak jd tarzan je..papa mama puas ati dpt gembirak ati kakak..ajak naik bilik pun taknak..tk puas agaknya  2jam lebih kt situ..


dah puas main kat situ ajak kyra balik..fiyya pn dah mula meragam..pujuk-pujuk kakak kata dlm bilik air pn ade pool..tu pn dia siap suh kami janji pegi lagi esok..sampai je bilik terus dia suh penuhkan air jakuzi..mama join juga dgn papa..tp tak smpi 5min duduk dlm tu fiyya menangis..ish nampak gayanya percutian dia je yg dpt relaks..huhu..dah penah main air ingatkan dia nak rehat je dlm bilik..ajak papa dia jalan2 kat pantai..mama suh papa je bawa..mama nk rehat..


esoknya selepas breakfast kami jalan2 kat tepi pantai tu..amik2 gambar..papa mmg suka pantai2 ni..klu balik uma family mama mesti dia lesap ke pantai..bila tnya g mana..jawapan ringkas papa 'kasi kuda mkn..dh lama tk mkn'..hampeh je kan..dh puas jln2 situ naik bilik balik..papa sempat tido..mama nk tido jgn harap klu kyra tk td..kul 12 br check out..walaupn percutian ni pendek tapi seronok sgt..lg2 tengok muka kyra gembira sgt..dh lama tak tgk dia mcm tu since ade adik ni..next time kita ajak papa cuti lg ye kyra..

kat tepi pantai..

papa mama love both of u..

4 comments:

♥ Wina ♥ said...

best jugak gold coast nie..kalau nak gi dekat² bolehlah kan? :-)

MaMa aDaMaQiL said...

syok2..nnt kite g holiday goldcost,aussie plak ek" :)

Farah Shamsudin said...

besnyeee dapat bercuti nii..
waa.. i need vacation too...penat dah kerja ni.

dear, nampak kurus sangat..

ashra said...

Hi eja
Lama tak jengah eja.
Hehe

Wah bestnye gi coti2.makin comel puteri2 eja