Saturday, January 11, 2014

Hadiah besday Adik



Cite ahad lepas..si kyra sibuk ajak papa dia pegi one utama..kononnya nak cari adiah besday adik..mama pun cakap “survey la dulu..mana tau ade offer”..masa biasa papa bila anak ajak mesti dia ok je..cuba kalau mama yang ajak..mesti alasan papa “malas la one utama parking payah dapat…”

Dah alang-alang pegi one utama..so mama nak la try masuk Hamleys..baru buka bulan 11 tahun lepas kalau tak silap..masuk situ memamg kita sebagai parents pun suka..setiap mainan disitu ade display yang boleh anak2 cuba,try , test main dulu..budak berdua dah berlari excited tengok toys..kyra yang excited sekali..setiap toys yang dia minat..dia suh adik dia amik..yelah dah cakap adiah adik kan..so beli tuk adik jelah..muka memang kesian sebab tu suma yang fav dia ..dia suh fiyya amik..lepas tu sah2 la dia yang main kan.bijak tak..hehe










Kitaorang target furby boom..sebab bebudak tu tengah gila main app tu kat tab..Cuma tak best la furby yang real takde..ade minta kawan belikan kat uk malangnya lagi mahal dr harga Malaysia…kat hamleys ade tapi takde offer..kata survey kan..so papa cakap nanti kita cari tempat lain..besday adik lambat lagi..tapi nak bawa diaorg ni keluar dari hamleys cukup punya susah..




Toy r us pun takde sales sangat..so papa kata next time la kita beli..yelah faham2 jela kan anak 2 org..sah-sahla kena beli dua..walaupun cakap untuk adik saje tapi mana la kami sampai ati tengok kyra tak dapat..then masuk Aeon dengan harapan furby boom tu ade..yes!!! memang ade dan ade less 10%..masing-masing angkut sekotak seorang..sebelum beli tanya la promoter tu cerewet tak nak jaga..diaorg cakap la kena kasi makan, mandi suma la..kena main dgn dia..kalau tak akan mati..aduh cam cerewet kan..dah la nak kena beli dua..sudahnya kang mama yang kena jaga..tak pasal2 ade anak angkat..lepas tu slow talk dengan kyra..kita amik sekor je..amik untuk adik dulu..nak tengok camne diaorang ni jg furby..so suruh kakak amik toys lain..fuhhh nasib baik dia nk dengar cakap sebabnya dia takut furby tu jd nakal..tak mendengar kata..sudahnya dia amik kawan Barbie Mariposa..



 Si fiyya memang saying sangat kat furby dia..bangun pagi minta mama unlock tab sebab nak main kat tab..kiranya kawan dia la time kakak pg skol..hehe..besday lagi 2mgu tapi adiah dah dapat..disebabkan dia suka furby mama tempah kek furby untuk esok celebrate dgn mak2 angkat dia..





1 comment:

bent ducatisti said...

Salam..Puan, blh sy thu harga furby boom tu..anak sedara sy minat sgt... tq