Wednesday, March 27, 2013

seharian di the curve

ari ahad baru ni mula2 plan nak pegi port dickson skali kereta plak tetiba ade signal CHECK..tkt la kn htr kt kedai papa selalu servis..dia tak buat elektronik..kena htr kt kedai kawan dia..ish geram la kan rosak plan..sbb pagi sabtu tu mama dh belek2 agoda cari hotel..yg paling bengang smpi the curve signal tu hilang..

ish cite psl kereta plak..oo back to the story kitaorg g makan kt alam jaya nak amik stroller fiyya kt bengkel papa..kira 2 dalam satu la kan..keluar dr kedai mkn papa tnya nak pegi mana..plan nk ke one utama la kan..tetiba je timbul idea nak bawa budak2 ni pegi main kt the curve..papa pn ok je..sbb dia kata penat asik keluar masuk kedai..singgah umah jap amik stokin budak2 ni..

sampai je dah dekat pukul 3lbh..parking mmg susah la nk dapat..ari ahad katakan..kitaorg berpusing2 juga la cari parking..nasib la kbtln kami lalu ade satu kereta ni keluar..kt ground floor ade promo legoland..harga mahal skt la dr kami dpt kt matta fair..kyra tak pandang langsung klu tak dia la paling excited klu tgk iklan legoland..kes tak sabar nak g main kt yu kids..fiyya dah kena bayar..dulu pegi dia tak yah bayar..harga tix untuk wekend rm30 ye kawan2..parents free..WAJIB pki stokin..so kena la beli stokin tuk mama papa



kyra pandai bawa hal sendiri tapi kami pantau juga la kan..takut juga dia keluar dari yu kids tu..fiyya plak memula takut2..tapi mama paksa baru la dia berani..macam kacang yg pusing2 tu dia takut..banyak main kt kawasan ball la..tapi agak bahaya skt utk fiyya sbb ada budak2 lain yg suka jump sana sini nyaris juga fiyya kena penyek..kyra pn mama dh ckp jgn jump sgt tkt kena baby lain..




kyra ni jenis suka lompat2..klu kt uma atas katil la kn..selalu mama bising tkt jatuh or kena adik dia..kan yu kids betul2 dia lompat sana sini..lepas gian..dkt 3jam lebih juga kami kt dalam tu..papa pn lepak dalam tu sambil online..fiyya plak sbb terlebih excited ade la 3,4 langkah dia jalan sendri..selalunya kami suruh.ajak ke sana ke mari..jd mangsanya mama la kan..masa kat dalam tu jupe naz yg pengacara breakfast kt ntv7 dgn family dia..tak sombong..wife dia pn murah senyum..yg tak tahan time mama nk shoot gambar fiyya anak dia yg kecil tu 3,4 kali datang ke fiyya..smpi wife dia kata anak dia minat fiyya..




seronok juga la bawa diaorg tempat2 camni..kalau tak tiap2 minggu mama ajak shopping..jgn kan papa,kyra tu pn mengeluh penat..agaknya klu fiyya pandai merungut dia pn ckp "penat la mama"..dah kasi diaorg main puas2 dalam tu..pujuk2 ajak balik..nasib baik la kyra ok je..agaknya dah penat kot..papa plak lepas kluar dari yu kids nk g berurut kt kerusi urut tu..sementara nak tunggu bawa la mama metrojaya jap..akibatnya keluar dari metrojaya sorang satu toy...kebetulan pagi ahad tu kan ade cite rapunzel kt 615..kyra plak ternampak patung princess rapunzel..mama bw pusing dl pilih2 toy mana yg murah2 kan.haha mama kedekut ok..sbb ank2 main kejap je lepas tu tak terusik..

pusing pnya pusing amik la juga rapunzel tu..sblm nak bayar cakap dl ke dia mama taknk kakak main gunting2 rambut princess..dl penah sekali beli barbie ke dia..tk smpi 24jam dia blh gunting..rs time tu terbayang2 2keping not ijau..suh amik yg murah taknk..nak juga yg mahal..mama gini la klu tkde papa kekdg kehendak ank2 tu turutkn je..carila juga toy ke fiyya..anak 2 kena adil..klu tak kesian tgk salah sorg tak dapat..mama amik pony ke fiyya..sudahnya adiah tuk bakal anak sedara tak beli tp barang diaorg dpt..dapatla bauncer rm20 dgn pbelian rm150 ke atas dpt bauncer rm20..



lepas makan kt Chicken rice shop kitaorg dah tak larat nak jalan terus balik..dalam kereta kyra asik ckp " best la papa arini..terima kasih papa bawa kakak jalan2"..kita yang dengar rasa seronok...kiranya aritu mmg ari tuk budak2 tu je..dpt jalan2, dpt main, dpt toy..

2 comments:

Adlin Mohamad said...

happy anak2 happy jugak tuk mama papa kan ..bawa gak kyra kt=yreen kat mines ada tempat cam yu kids ni tp murah sikit 5hengget dr yu kids hehhee

Mama Damia said...

kt situ berapq lin..kids paradise kn..kawan eja kata 38