Sunday, March 18, 2012

2 bulan sudah..

lama gila mama tak coretkan sesuatu kat sini..malas pun iye, tak de masa pun ye..masih myesuaikan diri sbg ibu beranak dua..ni pn mama sambil meriba fiyya..si kecil ni pun blh tahan..nak tido berlengan je...letak je jaga balik..kena tunggu lama sikit baru blh letak dia..tu pun kena slow2..huhu



camne bila jadi ibu pd 2anak??? bagi mama penat sikitla..tang fiyya boleh tahan lg..tang kakak..ya ampun..mama dah mjawat gelaran mak tarzan..suka buat adik..curi2 buat..mmg tk blh lepa..aduh camne la bila dah balik uma sendiri nanti..kyra jeles bila mama layan adik..lebih2 lagi bila mama bf adik..mulala dia minta susu..klu minta tunggu kejap mulala dia buat hal..kenala stopkan adik..kak yaya,wlupn dah ade adik mama syg awak tau..awakla selama ni mhiburkan ati mama, teman mama..


fiyya plak sekarang dah pandai main2..klu main2 ngn dia mesti sengih je..smpi kakak pn seronok..pantang dengar sore orang mula dia paling..tk tahan tangan dok gapai2 suh angkat..bila org tak angkat mula nangis..sekarang bila dia nangis mama cal papa terus senyap bila dengar sore papa..rindu papa ek..adelah juga bila papa panggil fiyya,fiyya dia berbunyi..papa cakap mengadu kakak buat la tu..hihi..still myusu badan ngan mama..berat tak tau lagi.isnin baru pegi check up..jgn demam sudahla..nti kita tak lepas balik..huhu


disebabkan mama tak tahan duduk lelama..tak tgk dunia luar..yezza mama dah mlanggar pantang..42ari dah pijak soping mall..papa kata kalau dah jenis kaki berjalan mmg la gitu..huhu..padahal bukan tak soping on9..nak gak soping off9..tapi tak lama pn sejam lebih je..tak larat berdukung fiyya..


permata hati papa dan mama

9 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

kakak dah start jelos eh..adik makin bambam..pelan2 kyra tak biasa lg ada adik... nt lama2 dia paham la tu yg PaMa syg kt dia jgk :D :(

Elin said...

oloh cutenyeer dua2 budak ni. kira nk bf lg ker eja? mcm da besor je adik..debab.

PUAN SUE said...

comelnyeeee..su ni tgh bayangkan camne duk berdua ngan baby kat umah nnt camne klu time hasben p keje...kat umah mak,mak yg bayk tlong..huhu..

ashra said...

jap je kan eja.
fiya da 2 bulan.samalh kita,si tecit ni tdo blengan.lg2 siang hari.letak je,jaga..
kakak pun sama..suka buat adik,jadi tarzan la mamanya.

kitaa serupaaa.hehe

ashra said...

jap je kan eja.
fiya da 2 bulan.samalh kita,si tecit ni tdo blengan.lg2 siang hari.letak je,jaga..
kakak pun sama..suka buat adik,jadi tarzan la mamanya.

kitaa serupaaa.hehe

Mama Damia said...

syima:mmg jeles..adik mmg slu kena dlm diam..dlm cium2 tgn adik bl kita tk perasan dia gigit..huhu

Mama Damia said...

elin:kyra dh tknk..since eja pregnant dia stop sndiri..bila offer..dia kata susu mama tk sedap..pdhal 2thn dia dok minum susu mama

Mama Damia said...

pn sue:akk ni nk blk pn terpikir gak blh handle ke..kekdg tpikir gak mak akk suh blk lmbt skt..tp sian kt asben,sian kt kyra..

Mama Damia said...

Ashra:happy besday dear..mmg naik lenguh tgn ni..uma mak ni blh control lg suara..tp dok uma sndri tk tau la..huhu