Friday, June 11, 2010

Syukur sgt2..amin..

pg td mama cuma tdo 2jam je..bgn2 je check suhu kyra 40'c terus msk ubat ikt b***** siap2 beg in case kena thn..smpi ke klinik bkt kuda org tk ramai..alhamdullillah urusan kami dipermudahkn..mungkin Allah tknk ank kecil ini terlalu lama mnunggu..smpi je giliran kami,doc suh amik darah..ms dr uma lg dh rs cm lemah je bdn..so mama suh papa pgg kyra ms nuse nk cck..maybe nuse kt bilik tu tgk kami smcm je offer pgg.b4 tu umpan kyra ngn biskut..ms nuse cck dia steady je..bl tarik je jarum uwwaa..aduh mama rs nk pitam pgg tgn papa..serius mama tk leh tgk kyra kesakitan..yg plg mama sdh kyra tknk kt mama pastu..maybe dia mrh sbb mama ks nuse cck dia..

msk blk doc,doc ckp bkn denggi tp ade jangkitn kuman..yg buat kami angin doc tu smbl lewa je check kyra..ms amik ubt pn farmasi tu ckp tk leh ks ubt btk sbb bw 2thn..so mama ckp la dia tk batuk pn pastu suh mama msk bilik sbb nk msk ubt b*****..mama kata sy dh msk pg td..lgpn doc kata ubt tu tk perlu..

sblm blk singgah The Store nk bl bubur mcd..mama hadiahkn kyra kasut sbb nk umpan dia nk ke mana..mjadi taktik mama..pas bl bubur msk kedai jual ank2 ptg papa jupe barney yg leh nyanyi tu terus bl tuk ank kesayangn dia..

dlm ptg tu kyra cm lemah..mama dh ngs2 cal papa sbb tkt sgt tgk kyra time tu..dgn menggigil..suhu mmg tgi 38,39..mama cal cousin mama yg keja kt hospital dia kata if pns lg bw g hospital dia ade kt situ..kyra tknk mama jauh dr dia..smpi hmpr 2jm dia bkepit ngn mama smbil bf mama..bkn bf sgt dia just kemam je..maybe tknk mama lari kot..ati mak mana yg sggp dia ank yg slama ni aktif,lasak n murah ngn senyuman terbaring gitu..

papa blk trs dia ajk g hospital..yg peliknya kyra aktif blk..tp pns still tinggi..smpi hospital terus cal cousin mama..alhamdulillah sekali lg dipermudahkn..smpi je terus jupe doc..doc mmg friendly abis,check kyra pn detail tk mcm kk td..smpi 2 doc yg layan kyra..sgala info n penerangn jelas n mama fhm..doc tu kata doc kk tu slh ks timing tuk kyra mkn ubt..patutnya 4jm bkn 8jm..mama ngn papa mmg bengang gila ms tu bl pkr2 blk cr doc tu check kyra..ape2 pn thanks ye k.long sbb tlg kyra..

blk singgah kfc sbb mama lapar td tk selera nk mkn..kyra abis seketul roti..bila tnya lapar ke..dia pn jwb apa(lapar)..sian ank mama..smpi uma ks dia kentang putar abis smpi ngs2 minta lg..agaknya dia lapar sgt kot sbb tk mkn sgt ptg td..ks wedges dia tknk.so papa ks pisang n mangga alas perut dia..n kyra kembali aktif..mama papa suka tgk kyra ketawa mengengkek2..hehe

ni mama nk tgu kul 4pg nk ks kyra mkn ubt..suhu kyra pn dh trn..bdn pn dh sejuk..minta2 keadaan kyra berterusan smpi bila2..mama dh tk sggp tgk kyra skt..cpt2 sihat ye..atuk,wan n mak long tk sabar nk jupe kyra kt ktn wekend ni.. (if kyra tk sihat mama kn tgl kt kg sng ade org leh tgk2kn kami )

nota kaki:sory citer terlalu meleret..

4 comments:

mummy_ayu said...

alhamdulillah..dah makin cihat...ye la..kita kalu anak demam, memang tak lena tido..kan..naluri ibu tu..

Afne said...

moga kyra cpt sembuh sepenuhnya. haziq pn dh nmpk ok cuma ada cirit je lg.

Cik Andam Hazlina @ Wideliabeauty.com said...

alhamdulillah... dah kebah pun...

Mama Kyra said...

mummy ayu:slagi tk sihat slgi tu risau kn...

afne:kyra dh sihat dh..cuma tgl bintik2 cmpk tu je

cik andam:wa pki nick br ek..syukur sgt lina dh sht mcm biasa..