Friday, February 1, 2013

CANDY BUFFET

time kyra dl candy buffet ni tk glamour lg kot..time 2nd besday kyra kt kfc kata tk blh bawa mknan lain selain dr mkanan diaorg so mama cancel la nk buat candy buffet.. 3rd besday kyra tk buat so tuk fiyya mama plan nk buat..biarla kn org kata 1st year buat meriah ank bukan faham ape kita buat tp disebabkn kyra dh buat ms umur sthn so si adik pn kena la buat..gitu la klu ade anak 2..kena adil n saksama..


dari bulan 10 mama dah mula buat persiapan sikit2..nape tk upah org je kan..tp mama lg puas ati buat sendri..thanks pada papa sebab ikut je ape yg mama planning..blh kata kan papa la org yg bawa mama ke hulur ke hilir cari barang2 ni semua..ade barang yg mama beli dr sydney..maklumla kan besan mama blk ade plak yg murah so mama kirim kt dia..mcm coklat fountain tu hg aud12..convert duit kita dlm tk smpi rm40..



dari bln 10 mama dok google kt internet deco2 candy bufet ni.ade yg tnya kawan..dan sorg akk yg buat biz candy bufet ni selalu beri idea kt mama..tk kedekut ilmu kak kaseh ..sape yg tgh cari pakej candy bufet blh cari beliau..glassware mama cari kt kaison dgn ikea..kt kaison murah2 juga la..kt ikea pn ade yg murah kena pndi cari..mcm bekas buh potato wheel tu rm7.90 rembat terus la sbb mls dh nk cari2..



 labeling plak mama ade tmph kt merisik gallery , my besan pn byk tlg juga..dia la yg buat labeling semua..thanks natt wlupn dikau jauh tp ttp terasa dikau sama2 terlibat dgn majlis fiyya.. sebulan seblm majlis mama dah sibuk menepek labeling dgn riben2 bagai kt glassware n pail..semuanya kena buat time anak2 tido...kul 12mlm mama dh check in ofis buat keja2 ni..papa la tdo kan ank2..




candy n coklat mama beli time g langkawi..sbln la dok simpan dlm fridge..nasib la bahagian kyra mmg dh beli lain so tkde la dia usik kn...apam polkadot mama tempah kt kak amy dr penang..tempah 50 bj je..tp dia kasi lebih..maunya dkt 80-90 biji..murah rezeki kak amy.. air kotak mini tu mama beli je pembalut hadiah potong n letak double tape..tkyah susah2 nk tempah.jimat kos..sticker yg mama silap size tu mama potong n tempek kt situ..cun juga..mama klu bab2 camni mama minat..hadap la bape jam pn tk reti penat..

ni lah satu2nya gmbr candy bufet yg full.cameraman terlupa nk amik..tu pn blh plak ade pinggan ngn cawan kertas kt situ..msti org kata membazir kn mama beli glasware dgn coklat fountain bagai tu..klu amik pakej save..bg mama tk pn.sbb next time kita blh pki blk..lgpn mama n partner ade projek yg blh guna blk glassware semua ni..sape nak sewa coklat fountain blh la tnya mama ek..yg dlm gmbr ni mama tk guna yg sdyney..mama beli lain pg majlis tu..sbbnya bila test mlm tu tk blh on..igt nk sewa je skali jupe kat mudah n org tu plak respon blh htr ke uma.ok la kn proceed je lah..melayang rm235..huhu

1 comment:

♥ Wina ♥ said...

wahhh berbakatlah eja nie...cantek :)