Thursday, July 14, 2011

makin lama makin tk sht..

ya Allah berat betul ujian yg ku terima pregnant kali ni...morning sickness plg teruk..smpi papa dh ckp mama mkn teruk..kena msk hospital juga ni..dlm hati mmg rs nk msk hospital..kyra sape nak jaga..klu dia mmg htr ke nursery ke tk ksh tp ni mama yg jg dia dr kecil..kena pikir suma tu..

mama syukur sbb ade papa ngn kyra yg memahami keadaan mama..papa tgh mlm klu tgh syok tdo mama kejut ckp tk larat..dia ttp bgn.bancuhkn mama susu panas.pg2 siapkn ank bw g bfast tapau bfast..tghari klu dia tk bz dia htr mknan..tkpn mama cal mcd or piza..kul 7 dia blk mandikn kyra..pg bl dinner..thanks papa..tnpa papa mmg mama tk larat nk buat..

kyra..mama bsyukur sbb kyra tk byk kerenah slama papa pg work..mama dok rehat kt dlm bilik dia tgk la baby tv kt hall..tp kejap2 dia dtg kt mama..baring2 ngn mama smbl tgk tv..klu mama tdo sedar2 dia pn tdo..penah skali mama suh dia kejut papa buat susu..papa letih sgt time tu..dia yg sibuk nk buat.siap tolak kerusi mkn nk bancuh susu..cpt2 papa bgn.ops ade skali time mama ber2 ngn dia..mama berselimut tk sihat..kyra 'amma akit ke..kyra buat susu ye'..indahnya mama rs saat tu..kekdg dia cal papa ckp mama akit..aktiviti kyra klu mama tertdo dia akan cal sana sini..nasib la cal papa,atuk,moksu,mak long or pak lang dia..

atuk ngn wan kyra dh byk kali cal nk suh blk je kg..nk jg mama ngn kyra..tp mama tkt nk travel jauh2 buat ms ni..bsyukur juga saat2 ni family rjn menelefon tnya kami mcm mana..tanpa kalian hidup mama tk lengkap..

5 comments:

Farah Shamsudin said...

eja, take a good rest ye..
nasib baik kyra memahami.. alhamdulillah..

ashra said...

sabar eh eja..
sebenarnya morning sickness ni juga petanda baik baby membesar dgn sihat.bertahan sket lagi ye..nanti da masuk trimester kedua,akan berkurang...

hehe.baby boy kot kan. =p

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

like peknen anak sulung hyea eja..lin dulu masa peknenkan kyra mmg teruk siap cek in HUKM, alhamdulillah anak no.2 di permudahkan..

rest banyak2 yea eja..bersyukur dapat suami yg memahami dan anak yg mengerti mama dia tk sihat..

abah khalisha said...

morning sickness mmg teruk..abah pun kena byk bersabar utk jg wife ms dia pregnant

Vna Sandhu said...

sabar ek eja..banyakkan berehat and be strong demi adik Kyra :-)

take care!