Saturday, February 26, 2011

Mereka adalah penguat ku..

mama nk mnta maaf sgt2 kt papa n kyra..since mama dpt tau berita sedih adik dh tkde..mama terlalu iktkn perasaan..menangis n terus menangis..smpi mama abaikn tggjawab mama kt papa n kyra..betul kata papa yg mama kena terima semua ni..mama msh ade kyra yg perlukn perhatian n jagaan mama..

mama mrh kt papa sbb papa sdkt pn tk tunjuk perasaan sedih..papa pn ckp kt mama..'eja br je khilangan ank yg br 3bln dlm rahim..abg penah kehilangan ank yg bthn2 abg tunggu..bl dia lhr komplikasi blaku kt dia..abg msh terasa ank abg pgg jari abg seolah2 nk bgtau yg dia skt..tulah kali ptama n terakhir abg rs pegangan arwah sbb esoknya dia meninggal'...mama rs insaf kejap..tk ptt mama slhkn papa ms tu kn..klu papa turut sedih mcm mana ngn kyra kn..

blk hospital klang..mama msh sedih.wlupn papa dh bw mama g jln2 kt jj..blk uma terus mama layan fb..mama tk hiraukn kyra n papa..pastu bl bc komen2 yg kawan2 mama htr mama ngs..smpi satu tahap papa mrh mama..sbbnya dr mula blk uma kyra mama biarkn je..papa kata"klu terlalu ikt emosi jgn sampai ank depan mata terabai..menangis je..igt Allah..kena terima hakikat ni semua." masa tu mama rs marah sgt2 kt papa..msk bilik menangis n terus menangis..kyra nangis2 ajak mama tido ngn dia pn mama buat tk tau..

dlm kul 3pg mama tersedar..mama jenguk kyra ngn papa..ms tu rs bersalah sgt2 kt diaorg..ya Allah,mama terlalu ikt perasaan smpi suami n anak tk dihiraukan..berdosa sgt rsnya..dr situ mama nekad tuk bangun semula..tknk menangis lg..bkn bererti mama tk sygkn adik tp mama kena redha n belajar terima hakikat ni..mama kena bgn blk demi papa,kyra n family mama..dn bl bgn dr tdo time subuh tu,mama solat subuh mama rs tenang sgt n mama leh thn dr menangis,mama tk sedih sgt mcm 2ari lepas..

buat suamiku,terima kasih sbb sudi melayan kerenah eja..mbuatkn eja sedar n terima hakikat yg adik dh tkde..sentiasa disisi eja disaat eja sedih..menenangkn eja dikala eja kesedihan..mbakar semangat agar eja terus kuat n terima suma ni..klu abg tk kuat n sedih mcm eja msti family kita kucar kancir kn..abg la penguat smangat eja..

buat puteri mama,mama minta maaf sbb mama tk bp hiraukn kyra..mama terlalu hanyut melayan perasaan sedih smpi mama lupa yg mama msh ade kyra..kyra sumber kekuatan mama..

8 comments:

Ein said...

sesuatu yg berlaku pastu hikmahnya dan ia adalah suatu pengalaman yg mengajar kita ttg hakikat kehidupan. bersabar la, beristihgfar dan bertawakal. mudah2an ada sesuatu yg lebih baik di masa hadapan

Azian & Zaini said...

insyaallah eja, suami la penguat semangat di kala tgh terumbang ambing mcm ni... semoga tabah menghadapi dugaan ni.

luvmum said...

setiap yg berlaku ada hikmah nya eja.kita tak tau apa yg allah swt rencanakan utk kita. kita kena redha dgn ketetapan qada' dan qadar.kuatkan semangat ok..kyra dan suami pun perlukan perhatian.

Dda Ly said...

huda tau eja kuat...:) take care n byk2 saba ok?? ade hikmah disebalik ape yang berlaku...ciann kat kyra kan kan..:)

Mama Kyra said...

ein:eja dh redha semua ni ein..dh janji tknk nangis2..

yan:tulah skrg ni suami ngn ank la pguat semangat aku..klu diaorg tkde mmg lg down dibuatnya..

Mama Kyra said...

luvmum:eja dh ok dh..dr smlm tkde nangis2 lg..cuba kekdg teringat si kecil yg msh ade dlm rahim ni lg..a'aa kyra ngn mr papa msh perlukn phatian eja..rs bsalah sgt2 kt diaorg..


Dda Ly:klu huda leh kuat kenapa eja tk leh kuat kn..huda lg diuji mcm2 mslh..eja br 1 mslh kn..yes eja msh ade kyra..

zura_habib said...

Kuatkan semangat ye...ada hikmah Allah ambil baby tu...chaiyok!

Mama Kyra said...

zura:eja br je bc btl2 blog zura..zura lg tabah n kuat dr eja..thanks ye