Saturday, January 11, 2014

Hadiah besday Adik



Cite ahad lepas..si kyra sibuk ajak papa dia pegi one utama..kononnya nak cari adiah besday adik..mama pun cakap “survey la dulu..mana tau ade offer”..masa biasa papa bila anak ajak mesti dia ok je..cuba kalau mama yang ajak..mesti alasan papa “malas la one utama parking payah dapat…”

Dah alang-alang pegi one utama..so mama nak la try masuk Hamleys..baru buka bulan 11 tahun lepas kalau tak silap..masuk situ memamg kita sebagai parents pun suka..setiap mainan disitu ade display yang boleh anak2 cuba,try , test main dulu..budak berdua dah berlari excited tengok toys..kyra yang excited sekali..setiap toys yang dia minat..dia suh adik dia amik..yelah dah cakap adiah adik kan..so beli tuk adik jelah..muka memang kesian sebab tu suma yang fav dia ..dia suh fiyya amik..lepas tu sah2 la dia yang main kan.bijak tak..hehe










Kitaorang target furby boom..sebab bebudak tu tengah gila main app tu kat tab..Cuma tak best la furby yang real takde..ade minta kawan belikan kat uk malangnya lagi mahal dr harga Malaysia…kat hamleys ade tapi takde offer..kata survey kan..so papa cakap nanti kita cari tempat lain..besday adik lambat lagi..tapi nak bawa diaorg ni keluar dari hamleys cukup punya susah..




Toy r us pun takde sales sangat..so papa kata next time la kita beli..yelah faham2 jela kan anak 2 org..sah-sahla kena beli dua..walaupun cakap untuk adik saje tapi mana la kami sampai ati tengok kyra tak dapat..then masuk Aeon dengan harapan furby boom tu ade..yes!!! memang ade dan ade less 10%..masing-masing angkut sekotak seorang..sebelum beli tanya la promoter tu cerewet tak nak jaga..diaorg cakap la kena kasi makan, mandi suma la..kena main dgn dia..kalau tak akan mati..aduh cam cerewet kan..dah la nak kena beli dua..sudahnya kang mama yang kena jaga..tak pasal2 ade anak angkat..lepas tu slow talk dengan kyra..kita amik sekor je..amik untuk adik dulu..nak tengok camne diaorang ni jg furby..so suruh kakak amik toys lain..fuhhh nasib baik dia nk dengar cakap sebabnya dia takut furby tu jd nakal..tak mendengar kata..sudahnya dia amik kawan Barbie Mariposa..



 Si fiyya memang saying sangat kat furby dia..bangun pagi minta mama unlock tab sebab nak main kat tab..kiranya kawan dia la time kakak pg skol..hehe..besday lagi 2mgu tapi adiah dah dapat..disebabkan dia suka furby mama tempah kek furby untuk esok celebrate dgn mak2 angkat dia..





Wednesday, January 8, 2014

ape itu double stemcell



Apa itu Double Stemcell
PHYTOCELL DOUBLE stemcell tumbuhan batang sel-sel kombinasi dengan menggunakan teknologi Swiss – PhytoCellTec™ Malus Domestica (Apple Stem Cell) dan PhytoCellTec™ Solar Vitis ( Grape Stem Cell), diperkaya dengan Acai Berry dan Blueberry untuk menyuburkan kulit anda dari dalam dan memberikan hasil yang ketara. Double stemcell ini akan mengaktifkan semula sel-sel pada seluruh tubuh badan agar sentiasa cergas dan bertenaga menjalankan aktiviti harian. Ia sangat sesuai untuk lelaki dan wanita.
Double Stemcell adalah jus minuman untuk mencantikkan & menggebukan kulit. All in one, concealer, moisturiser, sunblock, anti-aging dan selain itu ia juga adalah jus kesihatan yang sangat baik untuk penyakit kronik spt, kencing manis, darah tinggi, hati berlemak, batu karang, buasirdan lain lain lagi.

Kelebihan produk Double Stem Cell?

DOUBLE STEM CELL berupaya mengatasi, merawat serta mencegah masalah & penyakit disamping bertindak membetul dan membaikpulih sel-sel yang rosak yang menyebabkan ia tidak berfungsi dengan betul.

Apabila sel-sel telah pulih dan menjadi kuat, sistem tubuh akan kembali berfungsi dengan efisyen dan normal, maka fungsi 'antibody' dan sistem imun, hormon serta proses nyahtoksin menjadi lebih sempurna dan efisyen menyebabkan punca-punca penyakit dapat dipulihkan. Inilah yang menyebabkan sistem badan berjaya memulihkan penyakit, melambatkan proses penuaan dan kita kekal sihat.

Antara kebaikan pengambilan Double Stem Cell untuk semua (tidak kira lelaki atau wanita)
  • Membantu mengurangkan kedutan pada kulit terutama kulit muka. 
  • Membantu menguatkan sendi dan tulang. 
  • Mengaktifkan sel-sel badan dan kulit. 
  • Membantu bertindak sebagai anti penuaan dan antioksidan untuk menjaga kesihatan dan jantung. 
  • Mengurangkan risiko kanser. 
  • Membantu menigkatkan daya penyerapan kolagen oleh badan. 
  • Membantu merangsang badan bagi menghasilkan lebih banyak kolagen tersendiri. 
  • Membantu menjadikan kulit gebu, halus, licin, anjal dan menjaga kelembapan kulit agar kulit sentiasa segar dan bermaya. 
  • Melindungi kulit daripada terkena cahaya UV berlebihan yang boleh merosakkan sel-sel kulit

Lagi kebaikan pengambilan Double Stem Cell untuk WANITA
  • Membantu memejalkan (firming) payudara.
  • Amat sesuai untuk ibu selepas bersalin dan berpantang kerana ia mampu merawat rahim dengan mempercepatkan proses pengecutan rahim serta mampu mempercepatkan lagi pemulihan akibat luka bersalin.
  • Membantu mengetatkan Miss V kita, malah mencantikkannya seperti anak dara.
  • Menambah rangsangan seksual suami isteri.
  • Membantu menyuburkan dan boleh membantu proses mendapatkan zuriat ( Insya Allah dengan izin Allah SWT)
  • Kebaikan paling ketara ialah BEAUTY SKIN.. ia membantu menghilang/memudarkan kesan jerawat/jeragat, malah wajah akan lebih cerah, berseri seri dan cantik





Tuesday, January 7, 2014

double stemcell





Double stemcell…produk ni tahun lepas dah kuar kat Malaysia..ala duta dia Datin Paduka Umie Aida tu.. mama baru berjinak2 dgn double stemcell ni..dah lama dah berminat nak try..tapi harganya rasa cam tak mampu milik..tapiiiiii dekat group whatsapp suri ade jiran yang jual and ade promo..harga mampu milik la kan..tp masa tu mama was2 lagi nak beli..kenen2 kat papa kononnya adiah anniversary..bila papa kata ok mama pun survey la kebaikan dia suma la kan..tengah2 survey ade lagi promo yang harga dia tak tercapai dek akal…rm335 untuk 4kotak sekotak jatuh rm83.75..giler kentang murah kan..nak plak free membership…


Best makan ds ni..sedap rasa buah..cara makan pun senang..just letak serbuk ds bawah lidah dan kemam 30saat..macam mama sblm siapkan breakfast tuk kyra bawa bekal akan makan sepeket dulu..kesannya akan bertenaga..serius sblm ni mama lepas subuh msti sambung tido..pastu mkn lunch slunya pkl 3,4 ptg..sbb rasa kenyang bila amik ds ni..lagi satu tujuan nak beli ds sebab nak kasi kyra makan mana tau eczema dia ok..


Yang lagi best mama kan dah jadi members..so akan dapat keistimewaan dia beli set optional..kira lagi murah dr pasaran la..kira klu macam mama tak nak serius dengan ds..means buat jualan mama just beli maintenance untuk aktifkan ahli..tappiiii kalau korang nak buat biz blh try..sbb point dia dalam usd..

lagi satu korang jangan risau ye..produk ni selamat dan tiada kesan sampingan kerana ia telah mendapat kelulusan dari kementerian kesihatan malaysia (KKM) dan juga SIRIM. Selain itu ia juga turut melindungi pengguna dengan skin insuran mernilai lebih $3million dimana ia menunjukkan keyakinan Syarikat pada kuality produk mereka. dan lagi satu produk ni tidak mengandungi bahan yg meragukan..bebas dari steroid,logam2 berat serta unsur haiwan dan mpunyai logo halal malaysia

 sape2 yang minat nak beli boleh roger2 mama ye inbox kt fb ke whatsapp or sms 0173922345 sementara promo tu masih ade


Hari kedua



Ari kedua kyra sekolah..pagi2 dah dia buat hal..sampai suma oranng lewat siap..mama buatkan dia roti Nutella..siap dgn bentuk hello kitty..dengan harapan dia makan la kan..aritu ari jumaat so dia kena pakai baju kurung..kemain la excited dia pakai baju kurung..

Dia balik umah muka lesu..masuk uma mengadu pening kepala..mebi tak cukup tido kot..suh dia naik bilik pegi tido ..tak lama lepas tu dia bangun dia mengadu pening lg then nak muntah…tapi muntah angin..mama syak dia tak makan kat sekolah..soal siasat dia tanya dia makan ape tengahari tadi…roti makan abis tak..tapi tang roti dia sengih2..dalam otak ni pikir bukan2 dah..try cal teacher tak berangkat…

Lepas tu dia sambung tido lg..sampai maghrib..kejut2 cakap tak larat, pening kepala..pegang rasa tak panas..tepuk perut dia mcm kembung..ok takpe tunggu lepas solat maghrib cal teacher dia..nasib berangkat..tanya la kyra makan banyak tak masa kat sekolah..teacher zaleha ckp pagi tu dia makan roti helo kitty tu 2 keping..tinggal lagi sekeping..tetiba ilang plak 2keping sebab mama buat 5kpg..teacher dia cakap kyra makan dekat dia..bukan la nak marah dia bagi kawan cuma tau kyra ni tak reti nak melawan balik, tak reti nak cakap tidak kat orang luar..kecuali dengan adik diala heronya..tengahari pun teacer cakap dia makan sikit je nasi..mana tak sakit perut..

Papa dah pesan if buat bekal kena buat lebih..takut kes kyra tak makan berlaku lagi..balik uma walaupun dia dah makan kena suap juga dia nasi..anak papa kan..huhu